Läti tennisestaari süüdistatakse meelega kaotamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: SCANPIX

Läti tennisestaari Ernests Gulbist süüdistatakse Sydney tenniseturniiri poolfinaali meelega kaotamises.

Turniiril kolmandana asetatud Gulbis (ATP 24.) oli esimeses setis Gilles Simoni (ATP 41.) vastu 5:4 eduseisul ning läks ise ka servima, ent prantslasel õnnestus tema serv murda ja seis viigistada. Vihane Gulbis lõhkus oma reketi ja kaotas lõpuks mängu 6:7 (1), 0:3, teenides teises setis vaid kolm (!) punkti, vahendab Tennis.com.

Pressikonverentsil süüdistasid ajakirjanikud teda mängu meelega kaotamises, 22-aastane lätlane ei hakanud salgamagi, et pärast avaseti kaotust kadus tal ka mängusoov.

«Inimesed võivad arvata, mida tahavad. Mina lihtsalt räägin, kuidas asjad olid. Kui Simon kohe teise seti alguses mu servi murdis, siis ma tundsin, et ei jaksa enam,» selgitas Gulbis pärast matši. «Võitnuks ma esimese seti, oleksin teises setis ka kõvasti võidelnud, aga... kui oleksin matši venitanud, teinuks ma sellega oma olukorda raskemaks, ma ei tundnud end hästi, ma polnud sajaprotsendiliselt vormis.»

«Parimal juhul võinuksin sellise füüsilise vormiga teises setis võita ehk kolm geimi, aga kolme setti poleks ma küll suutnud mängida,» lisas ta.

Gulbise sõnul on tal suuri raskusi Austraalia õhuniiskusega toimetulekuga.

Sydney turniiri finaalis alistas Simon 7:5, 7:6 (4) neljanda paigutusega serblase Viktor Troicki (ATP 30.).

Esmaspäeval algavatel Austraalia lahtistel meistrivõistlustel läheb 24. asetatud Gulbis avaringis vastamisi sakslase Benjamin Beckeriga (ATP 55.).

«Püüan jääda positiivseks. Jõudsin nädal enne aasta esimest suure slämmi turniiri poolfinaali ja mängisin seal esimeses setis suurepäraselt,» lausus ta. «Lisaks mängisin enne seda kaks väga head matši. Ja nädal enne seda oli mul samuti edukas turniir. Ma ei mõtle Austraalia lahtistel sellele, mida siin viimases setis tegin. Kaotasin. Ma ei tundnud end hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles