Suur skandaal Hispaania koondises: esiväravavahti süüdistatakse vägistamises

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David de Gea.
David de Gea. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpallikoondise esiväravavaht David de Gea on Prantsusmaalt tulnud teadete kohaselt täna algavalt EM-finaalturniirilt koju saadetud, kirjutab The Independent. Hispaania pressis ilmusid täna väited, nagu oleks 25-aastane de Gea ja veel kaks hispaanlasest tippjalgpallurit seotud mitme aasta taguse vägistamisjuhtumiga.

Eeldati, et Manchester Unitedis mitu järjestikust head hooaega teinud de Gea kerkib sel turniiril Iker Casillase asemele Hispaania esiväravavahiks. Täna avaldas Hispaania väljaanne El Diario aga uudise, mille kohaselt sundisid de Gea, Athletic Bilbao poolkaitsja Iker Muniain ning Madridi Realis palliv Isco ühte prostituuti vastu tahtmist seksile. Skandaal tuli avalikuks seoses kohtuasjaga, kus mõistetakse õigust pornoparuni Ignacio Allende Fernandezi ehk Torbe üle.

Torbe vahistati aprillis süüdistatuna prostitutsioonivõrgustiku juhtimises ja fotosessioonidel alaealiste tütarlaste kasutamises. Tunnistaja varjunimega TP3 süüdistas kohtuprotsessi käigus de Gead selles, et jalgpallur korraldas Muniani ja Isco palvel 2012. aastal ühes Madridi viietärnihotellis kohtumise Torbega. Hispaania ametivõimud on nimetanud tunnistaja süüdistusi «äärmiselt usaldusväärseteks».

«Torbe jättis naisterahva koos veel ühe tüdrukuga tuppa ja ütles neile, et nad peavad jalgpalluritega koos aega veetma ning nõustuma kõigega, mida neilt tahetakse, siis teenivad nad rohkem raha,» kirjutatakse El Diario väitel politseiraportis. «Kui naine keeldus, haaras Torbe tal vastust ootamata käest ja naine pidi tegema kõike, mida jalgpallurid soovisid. Selle hulka käis ka seks tema ja teise tüdrukuga. Mehed kuritarvitasid seksuaalselt mõlemat naist, keeldumise korral rünnati neid füüsiliselt. Kui jalgpallurid olid oma vajadused rahuldanud, ähvardasid nad naisi, et hotellitoas toimunu ei tohi iial avalikkuse ette jõuda. Väärib märkimist, et ei tunnistaja ega teine naine teeninud juhtunu eest sentigi, kuna Torbe jättis kogu raha endale.»

Teisel ülekuulamisel, kus keskenduti Madridis toimuvale inimkaubandusele, luges sama tunnistaja ette nende jalgpallurite nimed, kes toona hotellitoas viibisid. Samuti uurib kohus väidet, et Torbe filmis ühe alaealise vägistamist ning saatis videoklipi toona Madridi Atleticos mänginud de Geale ja teistelegi jalgpalluritele.

De Gea esindajaid ei ole ühelgi väljaandel õnnestunud veel tabada, Muniani agent sõnas El Diario vahendusel: «Meil puudu sellise juhtumi kohta igasugune info, politsei ega kohus pole meiega ühendust võtnud.»

Täiendatud kell 20.10:

De Gea ilmus õhtul siiski pressikonverentsil korraks ajakirjanike ette ja kinnitas, et talle süüks pandavad teod pole aset leidnud ning ta jääb koondise juurde. «See on vale. Ma ei mõtlegi lahkumisele, see annab mulle hoopis jõudu juurde. Kui uudis teatavaks tehti, kuulsin sellest kohe. Esimese asjana tahtsin rääkida oma perekonnaga ning neile kinnitada, et midagi sellist pole juhtunud ja nad võivad end rahulikult tunda,» sõnas de Gea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles