Peoperemehed pääsesid ehmatusega: Payet vabastas hilise superlöögiga Prantsusmaa kammitsaist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri avamängus alistas korraldajariik Prantsusmaa 2:1 Rumeenia koondise. Pärast väravateta lõppenud avapoolaega viis Olivier Giroud 57. minutil võõrustajad juhtima, kuid 65. minutil realiseeris Bogdan Stancu kohtunik Viktor Kassai määratud penalti.

Prantslaste päästeingliks kehastus hea mängu teinud Dimitri Payet, kes saatis 89. minutil karistusala joonelt kauni löögi ülemisse ristnurka. A-alagrupi teises kohtumises lähevad homme vastamisi Albaania ja Šveits, lisaks kohtuvad B-grupi vastasseisudes Wales ja Slovakkia ning õhtu maiuspalana Inglismaa ja Venemaa.

Enne mängu:

Viimati mängisid Prantsusmaa ja Rumeenia omavahel 2010. ja 2011. aastal EM-valiktsüklis. Kodus võitsid prantslased 2:0, Rumeenias lepiti 0:0 viiki. Kokku on läbi aegade kohtutud 15 korral, prantslastel on seitse ja rumeenlastel vaid kolm võitu. Viis mängu on lõppenud viigiga.

Prantslased on viimasest kümnest maavõistlusest võitnud üheksa, jäädes alla vaid Inglismaale. Rumeenia on olnud maavõistlustes üle Leedust ja viimati 5:1 Gruusiast, viiki on mängitud Itaalia ja Hispaaniaga ning kaotatud väravaterohkes kohtumises 3:4 Ukrainale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles