Bolt: medalikaotus oleks südantlõhestav

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Asafa Powell, Nesta Carter, Usain Bolt ja Michael Frater.
Vasakult: Asafa Powell, Nesta Carter, Usain Bolt ja Michael Frater. Foto: JEWEL SAMAD/AFP

Maailma kõige kiirem mees jamaikalane Usain Bolt sõnas, et 4x100 m Pekingi olümpiakulla kaotamine oleks tema jaoks südantmurdev.

Pekingi mängude dopinguproovide järeltestimises jäi vahele Jamaika nelikuga kulla võitnud Nesta Carter. Kuigi B-proovi tulemused pole veel ametlikult teada, on meedias levinud informatsioon, et see osutus positiivseks.

«Loomulikult mulle praegune olukord ei meeldi,» sõnas Bolt ajakirjanikele pärast Kingstonis toimunud võistlust, kus mees sai kirja 9.88. «Olen aastaid töötanud kuldmedalite nimel ning teinud rasket tööd, et olla tšempion. Seega oleks medalikaotus südantlõhestav, kuid mis teha. Kui pean oma medali tagasi andma, siis ma ka teen seda.»

Dopingupatune Carter jooksus Pekingis esimest vahetust ning andis teatepulga edasi Michael Fraterile. Kaks viimast vahetust jooksid vastavalt Asafa Powell ja Bolt. Kuldmedal võideti toonase maailmarekordi 37.10ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles