Kapten Lahmi asemele leiti ebatavaline Saksamaa jalgpallur

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa koondise äärekaitsja Jonas Hector.
Saksamaa koondise äärekaitsja Jonas Hector. Foto: SCANPIX

Praeguse Saksamaa jalgpallikoondise suurim küsimärk on nende kaitseliin, mis on aastakümneid olnud nende firmamärk. Nimetatud murekoht sai eriti aktuaalseks pärast 2014. aasta MMi, kui karjäärile pani punkti tiimi äärekaitsjast kapten Philipp Lahm.

Karjääri jooksul nii vasakul kui ka paremal äärel tegutsenud mees on oma positsioonil endiselt maailma üks parimaid, kuid 32-aastast pallurit pole sakslaste seas enam mängimas näha. Kui Lahm oli koondises, oli ka kindel, et tema on algkoosseisus ja nii polnud vaja eriti ka tagala pärast muretseda.

Lahmi taandumise järel on sakslaste üheks võtmemängijaks kerkinud 26-aastane Jonas Hector. Saksamaa koondislase kohta on ta seejuures vägagi tagasihoidliku klubikarjääriga – Bundesliga tasemel mängumeheks sai ta alles kaks aastat tagasi ja Saksamaa kõrgliigas on ta mänginud vaid liiga keskmikus Kölnis. Briti ajaleht The Guardian ristis mehe juba sakslaste Jamie Vardyks. Erinevalt Vardyst pole Hectoril probleeme olnud ei seaduste ega ka alkoholiga.

Mullu Saksamaa koondises kõige rohkem mänguminuteid teeninud Hector on sealses jalgpallis tõeline erand – suures jalgpalliriigis on peaaegu võimatu, et koondisesse jõuab mees, kes ei ole kunagi olnud ühegi noorteakadeemia liige.

Just nii on läinud aga Hectoriga, kes on pärit 2800 elanikuga Auersmacheri külast Prantsusmaa piiri lähedalt. 20-eluaastani mängis ta kohaliku klubi eest Saksamaa tugevuselt viiendal liigatasemel. 2. Bundesligas tegi ta FC Kölni eest debüüdi alles 22-aastaselt ja Bundesligasse jõudis ta 24-aastaselt, samal ajal kaasas Joachim Löw ta kohe ka Saksamaa koondisesse.

«Olin Auersmacheris õnnelik, kuna mängisin seal koos sõpradega. 20-aastaselt ei osanud ma Bundesligas mängimisest unistadagi,» on ta Saksamaa meediaga vesteldes oma karjäärile tagasi vaadanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles