Venemaa toob jalgpallimaailma uut tüüpi löömamehed

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmid Venemaa jalgpallifännid on hirmu nahka ajanud tervele Euroopale.
Karmid Venemaa jalgpallifännid on hirmu nahka ajanud tervele Euroopale. Foto: TASS/Scanpix

Aastakümneid kardeti Inglismaa jalgpallihuligaane, kuid tänapäeval ei ole nad enam ammu kõige kardetumad fännid. Praegusel ajal tulevad kõige karmimad löömamehed Ida-Euroopast ja tänavusel EMil on enim segadust külvanud venelased. Euroopa Jalgpalli Liit (UEFA) teataski eile, et vägivaldsete sündmuste jätkudes eemaldatakse Venemaa koondis finaalturniirilt.

Venelastest jalgpallihuligaanidest ei ole Lääne-Euroopa riigid varem suurt midagi kuulnud, kuna NSVLi ajal ei pääsenud nad üle piiri suurturniiridele ja 1990ndatel ei olnud neil piisavalt rahalisi vahendeid, et suure koosseisuga finaalturniiridele sõita. Praeguseks on see olukord aga muutunud ja venelaste siht ongi kehtestada end kõige kõvemate löömameestena.

«1970ndatel ja 1980ndatel vaatasid kõik inglastele ülevalt alla, kuna nemad olid kõige kõvemad huligaanid. Nüüd on teist tüüpi huligaanid. Nüüd on teised ajad,» rääkis Venemaa koondise poolehoidja Aleksei BBC-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles