Imemees, kes nihutab inimvõimete piire

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp ületab pärast viie triatlonidistantsi läbimist finišijoone.
Rait Ratasepp ületab pärast viie triatlonidistantsi läbimist finišijoone. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pealtnäha tavaline eesti mees Rait Ratasepp võttis kätte ja läbis järjest viis (!) triatlonidistantsi sisuliselt magamata. Sest talle meeldib joosta, ujuda ja rattaga sõita ja iseennast katsumuste kaudu tundma õppida. 19 km ujumist, 900 km ratast ja 211 km jooksu ehk kokku 1130 km läbis ultrasportlane viie päeva ja nelja ööga, magades selle ajaga vaid kümme tundi. Ta on esimene eestlane, kes on sellise saavutusega hakkama saanud.

Põhjus, miks ta niisuguse asja üksinda ette võttis, on justkui lihtne: talle meeldivad triatloni alad ja ühtlasi on see ettevalmistus järjekordseteks ultratriatlonideks. «Suvel ootab mind ees kaks ultratriatloni MK-etappi, üks Saksamaal ja teine Šveitsis. Esimene on kolmekordne triatlon, teine kümnekordne (kümnel päeval järjest tuleb iga päev läbida täispikk triatlon – M. G.), kuigi siis saab öösel magada. Tahtsin nende võistluste eel kodustes tingimustes läbida raskema katsumuse, et siis paremini valmis olla. Neljakordse triatloni olin juba varem läbi teinud,» selgitab spordimees oma hullumeelse ettevõtmise põhjuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles