Venelased kaotusest: pime tunnel ja õige pisut valgust (4)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondise peatreener Leonid Slutski.
Venemaa koondise peatreener Leonid Slutski. Foto: SCANPIX

Venemaa jalgpallikoondis jäi EM-finaalturniiri teises kohtumises 1:2 alla Slovakkiale ja vajab edasipääsuks viimasest voorust Walesi vastu võitu, kusjuures sellestki ei pruugi piisata. Väljaanne Sport Ekspress pealkirjastas kaotusest rääkiva uudise: «Pime tunnel ja õige pisut valgust».

Venemaa peatreener Leonid Slutski tegi poolajal kaks vahetust, kui mängu tulid Pavel Mamajev ja kümme minutit enne kohtumise lõppu venelastele uut lootust andnud värava löönud Deniss Glušakov. «Ei taha öelda, et oleksin vale algkoosseisu valinud, kuid pidime keskvälja muutma. Slovakid mängisid enne teist väravat nurgalöögi kolm korda täpselt samamoodi lahti, seega teadsime, mida nad teevad. Aga kaotasime keskendatuse ja eksisime,» kommenteeris Slutski avapoolaja viimasel minutil sündinud Marek Hamšiku iluväravat, mis osutus lõpuks võidutabamuseks.

Venemaa fännid süütasid värava järel ka tribüünil tõrviku ning arvestades seda, et UEFA on neid juba karmilt hoiatanud, ripub Venemaa kohal turniirilt eemaldamise oht. «Ma ei näinud mingit tõrvikut, olin keskendunud väljakul toimuvale,» vastas Slutski, keeldudes ka oma mängijaid hindamast. «Need jutud jäävad omavahele. Kas teen mänguks Walesiga algkoosseisus muutusi? Võimalik.»

Väravalööja Glušakov tõdes, et Venemaal pole kedagi teist süüdistada. «Piinlik lüüasaamine. Meil oli võimalusi, et see mäng võitma, aga saame vaid ennast süüdistada. Kuid meil on Walesi vastu veel üks võimalus,» sõnas ta.

Koondise endine peatreener Valeri Gazzajev kiitis samal ajal telekanali Rossija 1 eetris ühena vähestest Venemaa mängijatest just Glušakovi. «Tema ja Oleg Šatovi koostöö toimis. Teisel poolajal näitas ta iseloomu. Võidutahe oli suur, aga avapoolajal löödud kaks väravat mõjusid meie poistele halvasti,» leidis Gazzajev. «Kuni 79. minutini ei teinud me ainsatki raamidesse läinud pealelööki. Kaotus on ebameeldiv, kuid viimane mäng seisab veel ees, seega tuleb koondist toetada.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles