Lõpuminutite väravad tõid prantslastele südi Albaania üle raske võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli EM-finaalturniiri korraldaja Prantsusmaa sai teises alagrupikohtumises raske 2:0 võidu Albaania üle. Suurturniiride uustulnuk suutis peoperemehi 89. minutit kuival hoida, ent 90. minutil vallandas vahetusmehe Antoine Griezmanni täpne pealööl Marseille's ja kogu Prantsusmaal võidupeo ja kuuendal lisaminutil vormistas avamängu kangelane Dimitri Payet lõppskoori. Ühtlasi kindlustasid prantslased alagrupist edasipääsu, neil on kuus ja teisel kohal oleval Šveitsil neli punkti. Rumeenia on ühe punktiga kolmas ja Albaania, kellel punktiarve avamata, neljas.

Prantsusmaa - Albaania 2:0 (0:0)

Värav: 90. Griezmann, 90. +6. Payet

Enne mängu:

Prantsusmaa alustas turniiri 2:1 võiduga Rumeenia üle, kuid võiduvärava lõi Dimitri Payet alles 89. minutil. Albaania võitles samal ajal visalt Šveitsi vastu ja kaotas vaid 0:1, olles jäänud juba 36. minutil kapteni Lorik Cana eemaldamise tõttu arvulisse vähemusse.

Varem on Prantsusmaa ja Albaania kohtunud kuuel korral, neist neli mängu on lõppenud prantslaste võiduga. Seejärel tehti aga 2014. aastal 1:1 viiki ning viimase omavahelise kohtumise mullu juunis võitis tänu Ergis Kace väravale 1:0 Albaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles