Venelaste dopingupeitus ja Isinbajeva südantlõhestav avaldus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva Foto: Maja Suslin/SCANPIX SPORT

Rahvusvahelise dopinguagentuuri WADA raportist selgub, et viimase poole aasta jooksul on Venemaa sportlastelt võetud 2947 dopinguproovi, millest 52 osutusid positiivseks. Neist omakorda valdav enamus ehk 49 proovi, näitasid alates sellest aastast keelatud ainete nimekirja kuuluva meldooniumi kasutamist. Ilmselt on see teadmine siiski vaid üks paljudest mõjutavatest detailidest, mille põhjal otsustatakse, kas Venemaa kergejõustiklased pääsevad Rio olümpiale.

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) karm otsus – ükskõik, milline see ka poleks, kõiki see kindlasti ei rahulda – avalikustatakse täna pärastlõunal. Selle sündmuse valguses kubiseb rahvusvaheline meedia dopingu ja Venemaaga seotud kirjutistest. Leidub karme fakte, aga ka sportlaste emotsionaalseid palveid.

Selles, et Venemaal on dopinguga asjad mädad, pole põhjust kahelda. Küsimus on vaid selles, kas nad on suutnud ennast muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles