Eesti meistrivõistlustel püstitati kaks teateujumise Eesti rekordit

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audentese Spordiklubi meeskond (Ralf Tribuntsov, Henri Reinsalu, Martti Aljand ja Pjotr Degtjarjov) poodiumi kõrgeimal astmel.
Audentese Spordiklubi meeskond (Ralf Tribuntsov, Henri Reinsalu, Martti Aljand ja Pjotr Degtjarjov) poodiumi kõrgeimal astmel. Foto: Eesti ujumisliidu Facebooki leht

Täna Kalev Spa veekeskuses alanud ujumise Eesti meistrivõistlustel püstitati teateujumises kaks Eesti rekordit.

Audentese Spordiklubi meeskond koosseisus Ralf Tribuntsov, Henri Reinsalu, Martti Aljand ja Pjotr Degtjarjov ujusid 4x50 meetri vabaujumises uueks Eesti rekordiks 1.31,96. Varasem rekord kuulus Kalevi Ujumiskoolile ajaga 1.33,63.

«Oli väga vinge ja pingeline teatevõistlus,» lausus Martti Aljand. «Teadsime, et oleme Eesti rekordiks võimelised ja tegimegi selle ära.» Aljand lisas, et kõik andsid endast maksimumi, kuid rekordile aitas kaasa ka tugev konkurents. «Garant oli meil kogu aeg kannul ja see ärgitas veel rohkem pingutama,» ütles ta.

Ralf Tribuntsovi sõnul on Eesti rekord võistlustele igati heaks alguseks. «Jään meeskonna esitusega väga rahule,» ütles Tribuntsov. «Kokkuvõttes saime kogu meeskonnaga igati positiivse laengu järgmisteks startideks.» Meeste 4x50 meetri vabaujumise teatevõistluses sai teise koha Spordiklubi Garant, meeskond läbis distantsi ajaga 1.32,52. Kolmanda koha saavutas ajaga 1.36,72 Tartu Ujumisklubi meeskond.

Samal distantsil püstitas Eesti rekordi ka TOPi Ujumisklubi naiskond (Kätlin Sepp, Margaret Markvardt, Katriin Kersa, Karleen Kersa), läbides distantsi ajaga 1.47,63. «Eesti rekordiga võib alati rahule jääda, võistlus on väga hästi alanud,» sõnas Kätlin Sepp. «Olime Eesti rekordi võtnud oma eesmärgiks ja selle me ka täitsime. Oleksin tahtnud küll ise pisut kiiremini ujuda, aga jään oma tiimikaaslaste esitusega väga rahule.» Ka varasem rekord kuulus TOPi Ujumisklubi naiskonnale (1.48,73).

Naiste 4x50 meetri vabaujumise teatevõistluses sai teise koha Spordiklubi Garant, naiskond läbis distantsi ajaga 1.47,89. Kolmanda koha saavutas ajaga 1.50,07 Kalevi Ujumiskooli naiskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles