Hankook Baltic 1000 km võistluse raames sõidetud Crosskart võistluse võitis Urmo Aava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hankook Baltic 1000km

Käesoleval nädalavahetusel Pärnus, auto24ringil toimuva Hankook Baltic 1000 km raames sõidetud Crosskart võistlusklassi võitis endine Eesti tipprallisõitja Urmo Aava.

Suzuki mootorrataste 600 ja 750 cc mootoritega ning bagi keredega Crosskartide kvalifikatsiooni parim oli soomlane Joni Puolitaival. Urmo Aava kaotas soomlasele 0,244 sekundiga ning sai kuue võistleja seas kirja teise aja.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus esikoht Urmo Aavale, kelle järel lõpetas teisena eelkõige rallisõitja Ago Ahu kaardilugejana tuntud Kalle Ahu. Kolmanda koha sai Alar Palla.

Kui kvalifikatsioonis sai Aava kirja aja 1.31,277, siis kahe võistlussõidu jooksul lihvis ta sellest ajast veel kümnendikke maha ning parimaks ringiajaks jäi 1.30,419.

«Alguses oli hästi raske harjuda, ei saanud aru palju kiirust on ja kurvi minnes ei saanud veel täpselt aru, et kas peaks juba pidurdama või mitte. Samuti oli algul raske aru saada, et palju nende rehvidega pidamist on ning mismoodi see masin käitub. Alustasin rahulikult, kuid lõpus sain juba päris hea hoo üles,» sõnas auto24 Rally Estonia võistluse juht enne poodiumi esikohale astumist.

«Kui ma enne võistlust soovitasin seda klassi noortele, harrastajatele ja ka tippsõitjatele, siis selles osas ma oma arvamust muudan, et päris noortele on selline 750 cc Crosskart liiga kiire. Muus osas jään ma aga oma arvamusele, et kindlasti sobib see edasijõudnud harrastajatele ja proffidele. Olles ise ka WRC autoga sõitnud, siis oli see kogemus auto24ringil väga fun ning adrenaliini annuse sain jälle kätte,» võttis Aava uue kogemuse kokku.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles