Katastroof Venemaa spordis – Rio keeld ähvardab kogu koondist (9)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Venemaa spordi kohale kogunevad üha tumedamad pilved. Reedel otsustas Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF), et Venemaa kergejõustikukoondist ei lubata Rio olümpiale. Paraku ei pruugita sellega piirduda – rahvusvahelises meedias levivad kuuldused, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) kaalub kogu Venemaa koondise olümpialt eemale jätmist. Põhjuseks ikka probleemid dopinguga. 

Venemaaga seotud küsimust hakatakse arutama juba homme, 21. juunil, kui Lausanne’is koguneb ROKi täitevkomitee. Saksamaa väljaande Spiegeli andmetel ongi üks peamine päevakorrapunkt Venemaa olümpialt eemale jätmine. Võimaliku variandina olevat kaalumisel ka lihtsalt mõne Venemaa spordialaliidu esinduse olümpial osalemise keelamine.

Täitevkomitee istungjärgu päevakord polnud eile siiski veel avalik. Lõplikult kinnitab selle ROKi president Thomas Bach, kes Spiegeli andmetel pidi veel enne täitevkomitee istungit kohtuma isiklikult ka Venemaa presidendi Valdimir Putiniga.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles