Sündmustevaesel Euroopa GP-l domineeris Rosberg (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa GP
Euroopa GP Foto: AFP / Scanpix

«Usun, et inimesed kaotasid täna palju raha, kuna panustasid turvaauto rajaletulekule. Tõele au andes ootasin ka mina turvaautot,» võttis ootamatult sündmustevaese Euroopa GP kokku Bakuus teisena lõpetanud Sebastian Vettel (Ferrari). Enne võistlust räägitud raja ohtlikkus osutus sedakorda vaid jutuks – võidusõidu katkestas neli pilooti, kuid mitte ükski neist väljasõidu tõttu. Uhkes üksinduses triivis oma aasta viienda etapivõiduni aga MM-sarja üldliider Nico Rosberg (Mercedes).

Terve nädalavahetus kuulus seekord tõesti Rosbergile, kes juhtis võistlust stardist alates. Kui korraks tundus, et Vettel hakkab Rosbergiga vahet vähendama, siis tegelikkuses oli see pidevalt üle 15 sekundi. «Te olete väga hea raja teinud. Minu jaoks oli tegemist imelise nädalavahetusega ning kõik läks plaanipäraselt. Probleeme mul ei olnud,» sõnas Rosberg pärast võistlust.

Tegelikult esines ka Rosbergil probleeme, avaldas Mercedese juht Toto Wolff. «Mõlemal autol oli konfiguratsiooni lülititega probleeme. Seda oli võimalik rooli pealt korda teha, kuid me ei tohtinud sõitjatele ühtegi juhist anda. Lewisel (Hamiltonil – toim) kulus tükk aega õige nupu vajutamiseks,» rääkis Wolff.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles