Prantsusmaa jalgpalli uus tulemine

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguse Prantsusmaa koondise võtmemängija Paul Pogba (pareml) heitlemas Šveitsi ründaja Breel Embologa.
Praeguse Prantsusmaa koondise võtmemängija Paul Pogba (pareml) heitlemas Šveitsi ründaja Breel Embologa. Foto: SCANPIX

2008. ja 2012. aasta EMil ja 2010. aasta MMil võidutsenud Hispaania koondise lähimaks ohustajaks kippus nendel aastatel olema Saksmaa, kelle suur triumf saabus kaks aastat tagasi Brasiilias peetud MMil. Sakslased ja hispaanlased kuuluvad suurte soosikute sekka selgi korral, kuid aina võimsamalt rühib absoluutse tipu poole tagasi Prantsusmaa.

Prantsusmaa koondise suurimad hetked on jäänud sajandivahetuse kanti, kui 1998. aastal võideti kodune MM-finaalturniir ja kaks aastat hiljem ka EM. Sealt edasi on sõit kulgenud justkui Ameerika mägedel. 2002 MMil langeti alagrupis, 2004 EMi veerandfinaalis, 2006 jõuti briljantse Zinedine Zidane’i juhtimisel veel MM-finaali, kus kaotati aga Itaaliale. Kahel järgmisel suurturniiril ei jõutud aga isegi enam alagrupist edasi ja tõeline madalpunkt oli 2010. aasta MM, kus mängijad tülitsesid avalikult kogu maailma silme all.

Seejärel toimus ka meeskonnas puhastus ning 2012 EMil ja 2014 MMil jõuti veerandfinaali. Just kaks aastat tagasi näidati maailmale, et Prantsusmaalt on jälle sirgumas mängumehed, kelle eestvedamisel on võimalik sekkuda taas kõige kõrgemasse mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles