Video ja galerii: rekordimeheks tõusnud Messi supervärav vedas Argentina finaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs toimuval jalgpalli Lõuna-Ameerika meistrivõistluste finaalturniiril ehk Copa Americal ei jätnud Argentina esimeses poolfinaalis võõrustajamaale mingit võimalust, alistades USA koguni 4:0. Võidu peaarhitektiks kerkis argentiinlaste suurim täht Lionel Messi.

Mängitud oli vaid kolm minutit, kui Messi leidis läbisööduga Ezequiel Lavezzi, kes tõstis palli üle USA väravavahi Brad Guzani võrku. 32. minutil saabus Messi enda tähetund, kui ta keerutas ristnurka fantastilise karistuslöögi.

Teist poolaega oli mängitud vaid viis minutit, kui vasakult äärelt antud järjekordne läbisööt vabastas Gonzalo Higuaini, kes mängis teisel katsel Guzani üle ja lõi kolmanda värava. Lõppseisu vormistas Higuain 86. minutil Messi söödust.

Koondisekarjääri 55. värava kirja saanud Messi kerkis sellega ühtlasi Argentina kõigi aegade suurimaks väravakütiks, möödudes Gabriel Batistutast. 55 värava löömiseks on tal kulunud 112 mängu. Sel turniiril on Argentina superstaar võrku sahistanud juba viiel korral. Argentina on võitnud kõik senipeetud viis mängu koondskooriga 18:2.

Finaalis kohtutakse Tšiili või Kolumbiaga, kes lähevad teises poolfinaalis vastamisi Eesti aja järgi ööl vastu neljapäeva. Veerandfinaalis oli Kolumbia penaltiseerias parem Peruust, tiitlikaitsja Tšiili purustas aga koguni 7:0 Mehhiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles