Vihase emakaruga kohtunud maratonijooksja pääses surnut mängides eluga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu
Karu Foto: SCANPIX

New Mexicos peetud jooksumaratonil osalenud Karen Williams sattus ootamatult emakaru rünnaku ohvriks ning pääses hädavaevu eluga. Rünnaku põhjuseks oli karupoeg, keda jooksja tahtmatult ehmatas. Williamsi päästis kiire taip, sest ta teeskles, et on surnud, vahendab WTKR.

«Olin läbinud 23 ja pool miili ning ületanud just väikese tõusu, kui jõudsin künka tippu väikese soise kohani. Ootamatult ründas mind karu, märkasin teda vaid nelja-viie meetri kauguselt,» kirjeldas Williams ise Valles Calderas Runs’i Facebooki-küljel. «Tõstsid käed ja karjatasin: ei! Siis nägin karupoega. Järgmisel hetkel olin istuli maas, karu pures mind kaelast ja küünistas. Karjatasin valust ja see emakarule ei meeldinud, nii et ta äsas mulle vasaku käpaga ja üritas mind sakutada. Tõmbasin end kerra ja mängisin surnut,» rääkis Williams.

Sellest oli abi, sest karu eemaldus ja asus poega puu otsast alla meelitama, jälgides samal ajal pidevalt Williamsit. «Sel hetkel kartsin tõesti, et suren. Ma ei teadnud, kui tõsine kaelahaav on, sest ei julgenud liigutada, peljates, et karu tuleb tagasi. Ootasin kümmekond minutit, kuni karupoja vingumist ei olnud enam kuulda. Siis püüdsin end püsti ajada, kuid nägemine oli hägune, sees keeras ja käed ei liikunud korralikult,» meenutas Williams.

Õnneks jõudsid sündmuskohale teised jooksjad ja Williams viidi helikopteriga haiglasse, kus tal tuvastati mõra paremas silmakoopas. Lisaks rebis karu välja tüki tema kulmust, viga said ka Williamsi vasak käsivars ning mõistagi oli tal hulk marrastusi. «Kuid ma olen elus. Karu kahjuks mitte. Kohalik metskond leidis ta üles ja nüüd uuritakse, ega tal marutõbe olnud,» sõnas Williams.

Metskonna esindaja Alexandra Sandovali sõnul nõuab seadus neilt, et inimest rünnanud karu tuleb magama panna. «Kahju, kui kohtumine loomaga lõpeb vigastustega. Oleme õnnelikud, et ohvri vigastused pole tõsisemad ja loodame, et ta paraneb kiiresti,» kommenteeris Sandoval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles