Iirimaa abitreener Keane: raiuge itaallastele vigu, ega see pole kuritegu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa koondise abitreener Roy Keane.
Iirimaa koondise abitreener Roy Keane. Foto: SCANPIX

Iirimaa jalgpallikoondis vajab täna EMil alagrupist edasipääsu kindlustamiseks Itaalia vastu kindlasti võitu, kusjuures itaallastel on edasipääs juba tagatud. Kõva võitlejana tuntud iirlaste abitreener Roy Keane jagas mängujärgsel pressikonverentsil oma arvamust sellest, mida täna väljakul teha tuleks, ega kippunud diplomaati mängima.

«Minu soovitus oleks – tõmmake nad maha. Nägime, kuidas Itaalia ise seda Belgia vastu tegi. Üks mees sai keskjoonel kollase kaardi, sest hüppas kiirrünnakul olnud belglasele selga ja lõi seejärel palli eemale,» meenutas Keane alagrupi avavooru. «Sellises mängus peab sul olema tänavatarkust.»

Keane’i sõnul pole Iirimaa tulnud EMile kellegagi sõprust sobitama. «Seda võivad fännid teha. Mängijate asi on oht likvideerida. Kui suudad seda teha vastast palli pealt eemale surudes, siis olgu, aga kui näed ohtu, tuleb teha kõik, et tulemuseni jõuda. Kui see tähendab vea tegemist, siis tee viga! Ega see pole mingi kuritegu. Äkki saad kollase kaardi, ehk isegi punase, aga meeskond võidab. Tuleb ohvreid tuua,» lisas Keane. «Kas see vastab teie küsimusele? Mida mina teie arvates teeksin?» muigas ta.

«Koondisemängudes peavad mängijad end palliga mugavalt tundma. Seda vajame ka täna,» lausus Keane lõpetuseks. «Julgust. Mängijad peavad olema julged. Ja munadega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles