Eesti meistrivõistlustel tuleb Gert Jõeääre ja sprinterite duell

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär
Gert Jõeäär Foto: Ivo Kraus

Maanteesõidu Eesti meistrivõistlused jätkuvad homme Kiilis grupisõitudega. Laupäeval kell 11 lähevad rajale M14 ja Seenior 5-7 vanuseklassi esindajad. Kell 12.30 on stardis Sport ja Seenior 1-4 arvestuses võistlejad. Päeva lõpetavad kell 15.30 rajale minevad naised ja kuni 18-aastased neiud.

Eesti meistrivõistluste kulminatsiooniks on pühapäeval toimuv grupisõit eliitmeestele. Ässadest jäävad kõrvale Rein Taaramäe (Katjuša) ja Tanel Kangert (Astana), kuid sellevõrra põnevam tõotab võistlus tulla. Siledal rajal hakkab tiitlit kaitsma Gert Jõeäär (Cofidis), võidu peale lähevad kindlasti välja ka sprinterid Mihkel Räim (Cycling Academy), Alo Jakin (HP BTP-Auber 93) ja Risto Raid (Rein Taaramäe Rattaklubi).

«Temposõidus ma maksimumi välja ei pannud, kuid jalad tundusid head olevat,» lausus eraldistardis kolmanda järjestikuse kulla pälvinud Jõeäär. «Kuna meeste grupisõidus toimub ka U23 arvestus, siis suurt meeskonnatööd vaevalt tuleb ja iga rattur peab iseendale lootma. Palju sõltub tuulest – tugeva tuule korral on mul lihtsam eest ära sõita, tuulevaikse ilma korral võib lõpus minna loteriiks.»

Ööl vastu reedet Kanadast saabunud Räim pakkus, et hea vorm, mis tõi talle Tour of Beaucil kaks etapivõitu, on säilinud. «Eesti meistrivõistluste stsenaarium on igal aastal üldiselt sarnane. Saab olema raske sõit ja peab olema tark,» lisas Räim.

Eesti meistrivõistlustele tõmmatakse joon alla esmaspäeval, kui parimad selgitavad erinevate noorteklasside esindajad. Reaalajas saab tulemusi vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles