Shaqiri tegi käärlöögiga imet, kuid Poola pääses penaltiseeriaga veerandfinaali

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal peetaval jalgpalli EMil jõudis esimese meeskonnana veerandfinaali Poola, kes alistas 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias 5:4 Šveitsi.

Poola asus kohtumist juhtima 39. minutil, kui tabamuse sai kirja Jakub Blaszczykowski. Šveits jõudis viigini 82. minutil, kui ilusa käärlöögiga saatis palli väravasse Xherdan Shaqiri.

Kohtumise lisaajal mängiti juba rahulikult ja liiguti vaikselt penaltiseeria suunas. Kui kõik viis penaltit löönud poolakad saatsid palli võrku, siis teise Šveitsi koondislasena penaltit löönud Granit Xhaka lõi mööda. Xhaka löök saigi lõpuks otsustavaks.

Veerandfinaalis läheb Poola nüüd vastamisi Portugali ja Horvaatia vahelise duelli võitjaga. 

Poola – Šveits 1:1 (5:4)

Väravad: 39. Blaszczykowski – 82. Shaqiri

Poola penaltid: Lewandowski – sisse, Milik – sisse, Glik – sisse, Blaszczykowski – sisse, Krychowiak – sisse.  

Šveitsi penaltid: Lichtsteiner – sisse, Xhaka – mööda, Shaqiri – sisse, Schär – sisse, Rodriguez – sisse.  

Poola koosseis: Fabianski, Jedrzejczyk, Pazdan, Piszczek, Glik, Blaszczykowski, Maczynski (101. Jodlowiec), Krychowiak, Grosicki (104. Peszko), Lewandowski, Milik.

Šveitsi koosseis: Sommer, Djourou, Lichtsteiner, Rodriguez, Schär, Behrami (77. Fernandes), Džemaili (58. Embolo), Shaqiri, Xhaka, Mehmedi (70. Derdiyok), Seferovic.

Enne mängu:

Kumbki meeskond ei ole seni üles näidanud erilist resultatiivsust ja alagrupis lõid mõlemad vaid kaks väravat. Enda puuri suutsid poolakad puhtana hoida, kuid šveitslastele üks värav siiski löödi. Poolale andis see alagrupis kokku kaks võitu ja ühe viigi, Šveitsi arvele jäi üks võit ja kaks viiki.

Šveits ei ole seni EM-finaalturniiridel kunagi kaheksa parema sekka veel jõudnud. Seni on mängitud EMidel kolmel korral ja alati on jäädud pidama alagruppi. Poola on seni EM-finaalturniiril mänginud kahel korral ja mõlemal juhul ei jõutud alagrupist edasi.

Ühesõnaga teeb tänase matši võitja enda riigi jalgpalliajalugu ja jõuab esmakordselt Euroopa kaheksa parema sekka.

Kohtumine algab kell 16.00. Postimees.ee toob põnevamad sündmused lugejateni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles