Bale'i ja Walesi ime jätkub tänu Põhja-Iirimaa omaväravale

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmakordselt jalgpalli EM-finaalturniiril mängiv Wales jõudis juba veerandfinaali, kui kaheksandikfinaalis alistati pingelise heitluse järel 1:0 Põhja-Iirimaa. Kohtumise ainus tabamus läks kirja Põhja-Iirimaa keskkaitsja Gareth McAuley 75. minuti omaväravana.

Väravale tegi eeltöö Walesi koondise suurim staar Gareth Bale, kes andis vasakult äärelt terava palli värava alla, kust McAuley selle siis võrku lükkas. Walesi viimasest 18 väravast on Bale olnud seotud nüüd 13 tabamusega (10 väravat ja 3 söötu).

Wales läheb veerandfinaalis vastamisi Ungari ja Belgia vahelise duelli võitjaga.

Wales – Põhja-Iirimaa 1:0

Värav: 75. McAuley ov

Kollased kaardid: 58. N. Taylor, 90.+4. Ramsey – 44. Dallas, 67. S. Davis

Walesi koosseis: Hennessey, Gunter, N. Taylor, Davies, Chester, A. Williams, Allen, Ramsey, Bale, Ledley (63. J. Williams), Vokes (63. Robson-Kanu).

Põhja-Iirimaa koosseis: McGovern, McAuley (84. Magennis), J. Evans, S. Davis, K. Lafferty, C. Evans, Dallas, Norwood (79. McGinn), Hughes, Ward (69. Washington), Cathcart.

Enne mängu:

Wales on olnud seni tänavuse turniiri üks üllatajaid ja B-alagrupi võitmine Inglismaa ees andis neile ka play-off’iks soodsa asetuse. Enne turniiri räägiti, et Wales on peamiselt superstaaride Gareth Bale’i ja Aaron Ramsey meeskond ja mõlemad mehed ongi enda headust tõestanud, kuid nende kõrval on edukalt tegutsenud ka ülejäänud tiim.

Bale on seni tabamuse kirja saanud kõigis kolmes mängus ning kolme väravaga jagab ta koos Alvaro Morataga ka väravaküttide edetabelis esikohta.

Põhja-Iirimaa pääses kaheksandikfinaali C-alagrupi kolmandana. Põhja-Iirimaa kaotas alagrupis nii Saksamaale kui ka Poolale, kuid 2:0 võit Ukraina üle oli edasipääsuks piisav. Alagrupi kolmandate meeskondade edetabelit koostades oli just Põhja-Iirimaa 3 punktiga (väravate vahe 0) viimaseks tiimiks, kes edasi pääses. 3 silma said kokku ka Türgi ja Albaania, kuid nende väravate vahe oli kahe võrra kehvem ja nende jaoks on turniir lõppenud.

Walesi ja Põhja-Iirimaa kohtumine algab kell 19.00. Postimees.ee toob põnevamad sündmused lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles