Põnevusetenduse ootuses

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania jalgpallikoondis.
Hispaania jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

EM-FINAALTURNIIR. Tänavuse jalgpalli EMi kõige oodatum kaheksandikfinaal jõuab kätte täna, kui vastamisi lähevad neljakordne maailmameister ja ühekordne Euroopa meister Itaalia ning ühekordne maailmameister ja kolmekordne Euroopa meister Hispaania.

Eeldatavale põnevusetendusele saabuvad mõlemad meeskonnad kaotuse järel – Hispaania jäi 1:2 alla Horvaatiale ja Itaalia 0:1 Iirimaale. Siiski tuleb märkida, et mõlemad võitsid oma alagrupiturniiri kaks esimest kohtumist ja edasipääs kaheksandikfinaali oli seega juba varem selge.

Hispaania ja Itaalia lähevad omavahel vastamisi juba kolmandat EMi järjest. 2008. aastal kohtusid meeskonnad veerandfinaalis, 0:0 lõppenud normaal- ja lisaaja järel olid penaltitega 4:2 paremad hispaanlased. Neli aastat tagasi kohtuti esmalt alagrupis, kus viigistati 1:1, ja lõpuks mindi vastamisi ka finaalis, mis kujunes 4:0 võiduga hispaanlaste jõudemonstratsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles