Needus jätkub: Messi ja Argentina kaotasid taas finaalis

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Klubijalgpallis FC Barcelonaga kõik mõeldavad tiitlid võitnud Lionel Messi ebaõnneseeria Argentina koondisega sai jätku, kui Copa America finaalis tuli tunnistada Tšiili paremust. 0:0 lõppenud normaal- ja lisaaja järel võitis Tšiili penaltiseeria 4:2.

Samad meeskonnad kohtusid finaalis ka mullu ning ka siis lõppes normaal- ja lisaaeg 0:0 ning Tšiili oli penaltiseerias osavam. Toona jäi skoor nende poolt vaadatuna 4:1.

Seekordne finaal algas tuliselt, kui juba avapoolaja järel olid mõlemad meeskonnad väljakul kümne mehega. Tšiili jäi esmalt vähemusse, kui 28. minutil teenis enda teise kollase kaardi Marcelo Diaz. Seisud võrdsustusid 43. minutil, kui kahtlase väärtusega punast kaarti näidati Marcos Rojole. Kahe punase kaardi kõrval välkus kollane kaart kokku kaheksa korda, kuid tulises matšis jäid väravad siiski löömata.

Seega läks teist aastat järjest vaja võitja selgitamiseks penaltiseeriat. Esimesena alustas löömist Tšiili ja kohe esimese lööjana eksis nende üks suuremaid staare Arturo Vidal. Järgmisena astus püünele Messi ise, kuid maailma parimaks mängumeheks peetav ründaja lõi palli kindlalt üle värava. Kuna penaltit ei suutnud realiseerida ka Argentina neljas lööja Lucas Biglia ja ükski Tšiili mängija rohkem ei eksinud, siis said tšiillased teist aastat järjest lüüa võidutantsu. Copa America saja aasta pikkuses ajaloos on see neile teiseks tiitlivõiduks.

Viimasest viiest Copa Americast neljas finaalis mänginud Argentina viimane tiitlivõit jääb koguni 1993. aastasse, kui esikohamängus alistati 2:1 Mehhiko. Kui kahel viimasel korral on argentiinlased alla jäänud Tšiilile, siis 2004. aasta finaalis kaotati penaltiseeria järel Brasiiliale ning 2007. aastal alistas Brasiilia finaalis argentiinlased 3:0.

Argentinal on üldse käsil kurb seeria, kuna kolmandat suve järjest kaotati suurturniiri finaalis – mäletatavasti jäädi 2014. aastal MM-finaalis 0:1 alla Saksamaale.

Sellega sai jätku ka Argentina suurima staari Messi kurb seeria. FC Barcelona ründaja on rahvuskoondisega suurturniiri finaalis mänginud nüüd neljal korral ja alati on tal tulnud leppida kaotusega. Lisaks 2014. aasta MMile ning tänavusele ja mullusele Copa Americale on tal hõbedane medal kodus ka 2007. aasta Copa Americalt.

Järgmine võimalus tiitli püüdmiseks tuleb Argentinal 2018. aastal, kui Venemaal mängitakse MM-finaalturniir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles