Äikesevihmas peetud Palivere rattamaratoni võitis Silver Schultz

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Schultz
Silver Schultz Foto: Fixus Sport Marimetsa Kapp

Lääne-Eesti maastikurattasari Fixus Sport Marimetsa Kapi hooaja kolmas etapp sõideti Paliveres paukuva äikesevihma saatel.

Kui rajale mindi veel lõõskava päikese käes, siis vaevalt mõned hiljem algas tihe vihmasadu, mis muutis raja libedaks ja poriseks. 34 kilomeetrise põhisõidu võitis Silver Schultz (A&T Sport) ajaga 1:18.06. Teisena lõpetas Margus Sirvel (RR Siplased), kes kaotas võitjale minuti ja 52 sekundiga. Enam kui poolteist minutit hiljem jõudis pärale kolmandana lõpetanud Toomas Erikson (Rebike/Hiieko).

Schultz rääkis, et sai Sirvelil eest umbes kümne kilomeetrise sõidu järel. «Rajal oli kiire kruusalõik, millele järgnes mahapööre metsa. Ei teagi, kas konkurendil juhtus midagi või jäi lihtsalt maha,» ütles Schultz.

Sirvel selgitas, et kuna kruusalõigul oli kiirus kasvanud väga suureks, oli ta käigud kõige raskema ülekande peale pannud, kuid ei jõudnud metsateele keeratas käike õigel ajal kergemaks vahetada. «Sellest apsakast see vahe sisse tuligi,» ütles Sirvel.

Parim naine oli üldarvestuses 60. kohaga ja ajaga 1:36.11 lõpetanud Merili Sirvel (Kalevi Jalgrattakool). Teine naine oli 96. kohaga finišeerinud Tatjana Dobolina (Spordipartner) ja kolmas Liisa Grünberg (Porter Racing). Grünbergi koht üldarvestuses oli 144. Kokku lõpetas 34 kilomeetrise põhisõidu 288 ratturit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles