Mandri püüdis Argentinas etapivõitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Mandri.
Rene Mandri. Foto: Rattaprofid

Argentinas jätkuva San Luisi velotuuri mägise finišiga 2. etapi võitis Kolumbia rattur Jose Serpa (Androni Giocattoli). Pikka aega jooksikute gruppi kuulunud Rene Mandri (Endura Racing) saadi 4,8 km pikkusel lõputõusul kätte ning ta lõpetas võitjast 1.31 hiljem. Protokolli sai eestlane 17. koha.

Teisena ületas lõpujoone itaallane Eros Capecchi (Liquigas-Doimo) ning kolmas oli Tšiili koondislane Marco Arriagada. Mõlemad said kirja võitjaga sama aja.

Mandri rääkis portaalile Rattaprofid, et algselt oli jooksikute grupp liiga suur (umbes 25 meest) ning kuigi vahe kärises juba 7 minutini, ei leitud etapi teises pooles enam ühist meelt.

«Siis lisas üks Tšiili mees gaasi, hüppasin talle saba peale, ja üks Boliivia kutt tuli ka, aga too lihtsalt istus tuules. Jumala vōlas oli,» kirjeldas Mandri. «Meie ōnnetuseks jäimegi kahekesi tööd tegema, kuid finišini oli veel 35 km ja vastutuul.»

«Vastutuul tappis nii ära, et tõusul enam soovitud tempot arendada ei suutnud ning esimesed said mu 3 km enne lōppu kätte. Boliivia ja Tšiili kutt olid selleks ajaks juba maha jäänud,» rääkis sel tuuril oma meeskonna kapteni rolli täitev Mandri. «Ootasin meeskonna liidrit sel tuuril Iker Camanot järgi ning andsin lõputõusul veel 600 meetrit tema jaoks täie jõuga ning siis viimased 500 meetrit kulgesin niisama lõpuni.»

Serpa tõusis ka tuuri üldliidriks, Capecchi kaotab talle nelja sekundiga ning 2. etapil neljas olnud hispaanlane Xavier Tondo (Movistar Team) 10 sekundiga. Mandri tõusis 15. kohale (+2.18).

Täna on kavas sprinteritele sobiv 163,9 km etapp. Velotuur lõpeb pühapäeval. Järgmised paar etappi saab Mandri rahulikult sõita, et siis tuuri eelviimasel päeval, kui kavas on kõige mägisem etapp, meeskonna liidrit taas aidata. «See võistlus on minu jaoks ikka pigem ettevalmistus veebruari ja märtsi sõitudeks Euroopas,» ütles Mandri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles