Priit Rätsep suurendas Itaalias oma MM-punktisaldot

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep.
Priit Rätsep. Foto: Rauno Kais

Läinud nädalavahetusel sõideti Itaalias Mantovas motokrossi maailmameistrivõistluste selle hooaja 12. etapp. Stardis oli taas Priit Rätsep, kes sai selleks võimaluse MM-karussellis osalevalt 24MX Honda meeskonnalt, kelle ridadesta juba mõned etapid sõitnud on.

 

MXGP klassis osalenud Priit Rätsep sai vabatreeningul 40 osaleja seas kirja 18. aja, ajatreeningul oli eestlase aeg 24., mis andis kvalifikatsiooniks keskpärase stardipositsiooni. Seda sõitu alustas Rätsep 27. kohal, kuid mida ring edasi, seda kõrgemale kohale ta tõusis. Kahjuks tuli aga kvalifikatsioon mõned ringid enne lõppu 23. kohalt tehnilistel põhjustel pooleli jätta.

Esimese finaalsõidu avaringilt tuli Rätsep 29. kohal, kuid noormees suutis põrgukuumuses oma tulemust parandada ja ületas lõpujoone 20. Teine sõit läks Rätsepal paremini ja seda juba stardist, kui ta oli esimese ringi lõppedes 15. Sõidu jooksul ta isegi tõusis paar kohta, kuid sõidu lõpuosas tuli tal siiski kaks kohta ära anda ja ta oli 15.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai Rätsep 7 punktiga 18. koha, etapi esikolmikusse sõitsid end kummaski sõidus parim olnud sloveen Tim Gajser (Honda, 50 p), prantslane Gautier Paulin (Honda, 42 p) ja belglane Clement Desalle (Kawasaki, 40 p). Maailmameistrivõistlustel asub nelja etapil osalenud Rätsep 11 punktiga 30ndal kohal, sarja juhib eelmise aasta MX2 klassi maailmameister Gajser (532 p) Mantovas neljanda koha saanud itaallase Antonio Cairoli (440 p) ja Itaaliast vigastuse tõttu eemale jäänud eelmise aasta MXGP maailmameistri prantslase Romain Febvre (408 p) ees.

«Itaalia nädalavahetusega võib rahule jääda. Laupäeval oli kvalifikatsioonisõidus küll väike tagasilöök tehnilise probleemiga, mistõttu jäi natukene halb stardikoht finaalideks. Mantova start oli muidugi paras loterii,» kommenteeris Rätsep.

«Esimeses sõidus mul eriti see ei õnnestunud ja seetõttu pidi hiljem korralikult vaeva nägema, kuid teises sõidus tuli start jällegi hästi välja. Pingutama pidi aga mõlemas sõidus kõvasti ja seda suuresti kuumuse pärast, mis terve nädalavahetuse meil siin oli. Hooaja programm sujub hästi ja olen hetkeseisuga rahul, kuid samas ei saa veel 100% rahul olla. Peab vaeva nägema ja asjad saab veel paremaks,» rääkis Rätsep, kelle järgmine võidusõit on juba oma Eesti meeskonna PMC Honda Racing ridades 6. juulil toimuv Sõmerpalu staadionikross ning siis kohe 9. juulil peetav Eesti meistrivõistluste teine etapp Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles