Messi lahkub lööduna, Argentina ikka karikata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Lionel Messi loobumisotsuse jõusse jätab, jääbki tal Argentina koondisega karikas võitmata.
Kui Lionel Messi loobumisotsuse jõusse jätab, jääbki tal Argentina koondisega karikas võitmata. Foto: SCANPIX

JALGPALL. Kolm aastat, kolm finaali, kolm kaotust. Jalgpallijumalanna on maailma hetke parimale mängijale Lionel Messile aastate jooksul palju andnud, ent on teda ka palju nöökinud – säragu Messi Barcelona särgis kui palju tahes, Argentina koondisega pole tal õnnestunud tiitlivõiduni jõuda. Ööl vastu pühapäeva peetud Copa America finaalis kirjutati sellele loole veel üks nukker, võib-olla ka viimane peatükk.

Mulluse Copa America finaali kordusetendus Tšiiliga oli avaminutitest saadik tuline ja esimene poolaeg lõpetati juba kümnekesi kümne vastu – brasiillasest peakohtunik Heber Lopes oli jõudnud selleks ajaks punast kaarti näidata nii Marcelo Diazile kui ka Marcos Rojole. Normaal- ja lisaaeg väravaid ei toonud ja seega pidi võitja selguma penaltiseerias, täpselt nagu aasta tagasigi.

Tšiili esimese lööja Arturo Vidali löögi tõrjus väravavaht Sergio Romero ja Messil oli kuldne võimalus penaltipunktilt Argentina ette viia – üle! Tšiillased rohkem ei vääratanud, Argentina neljanda mehe Lucas Biglia löögi tõrjus Claudio Bravo ja Francisco Silva tabamus pani finaalile punkti. Masenduses Messi teatas pärast kohtumist kohe, et talle aitab – koondise esindamisega on lõpp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles