Hea uudis: Eesti koondise põhimees leidis Poola kõrgliigast uue tööandja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Kallaste on Eesti meistriliigas tõeline raudmees, sest ta on järjest kaasa teinud koguni 140 kohtumises.
Ken Kallaste on Eesti meistriliigas tõeline raudmees, sest ta on järjest kaasa teinud koguni 140 kohtumises. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise kaitsja Ken Kallaste, kelle koduklubi Zabrze Gornik lõppenud hooaja järel Poola kõrgliigast välja langes, jätkab siiski selle riigi kõrgseltskonnas mängimist, sest tema uueks tööandjaks on Kielce Korona.

Klubi lodulehekülje teatel sõlmiti Kallastega kaheaastane leping. 28-aastane eestlane siirdus Poolasse mullu suvel ning jõudis poole hooajaga esindada Gornikut 15 liigamängus, kuuludes 13 juhul algkoosseisu. Eesti koondise eest on Kallaste pidanud 28 mängu.

Kielce Korona lõpetas läinud hooaja Poola kõrgliigas 12. kohal. Põhiturniiri esimese poole lõpuks oldi 10. kohal ning jäädi vaid ühe punktiga välja tabeli ülemisest poolest, millesse pääsenud meeskonnad mängisid edasi tiitli nimel. Hooaja teine pool lõpetati väljalangemisjoonest ehk Kallaste senisest tööandjast Gornikust nelja punkti võrra eespool.

Klubi parimaks tulemuseks Poola liigas on 2006. ja 2012. aastal saavutatud viies koht. 2007. aastal mängiti ka Poola karikafinaalis. 2011. aastal pallis Koronas Eesti koondise poolkaitsja Sander Puri, kes kandis klubi särki kaheksas liigamängus ja lõi ka ühe värava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles