Miks on Wimbledonis nii palju vasakukäelisi võitjaid?

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: SCANPIX

TENNIS. Sel nädalal alanud Wimbledoni tenniseturniiril võib täheldada kummalist anomaaliat, nimelt on turniiri võitjate seas erakordselt palju vasakukäelisi mängijaid.

Kogu maailma rahvastikust on vasakukäelisi inimesi vaid 10 protsenti. Wimbledoni turniiril on aga nii-nimetatud avatud perioodil ehk alates 1968. aastast võitjatest koguni 23 protsenti vasakukäelised mängijad, kirjutab BBC.

Vasakukäelised Wimbledoni üksikmänguturniiri võitjad on olnud Ann Jones, Martina Navrátilová, Petra Kvitová, Rod Laver, Jimmy Connors, John McEnroe, Goran Ivanišević ja Rafael Nadal.

Avatud perioodil on Wimbledonis peetud kokku 96 üksimängude turniiri. Kui võtta arvesse, et maailma rahvast on vasakukäelisi vaid kümme protsenti, siis võrdsete võimaluste puhul peaks vasakukäeliste poolt võidetud Wimbledoni tiitleid olema umbes üheksa, aga on 22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles