Eesti korvpallikoondised alustavad teekonda EMi suunas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti 3x3 korvpalli meestekoondis. Vasakult Siim Raudla, Raido Ringmets, Heigo Erm ja Kiur Akenpärg.
Eesti 3x3 korvpalli meestekoondis. Vasakult Siim Raudla, Raido Ringmets, Heigo Erm ja Kiur Akenpärg. Foto: Eesti Korvpalli Liit

Selle nädala lõpus 1. ja 2. juulil toimuvad Prantsusmaal ja Hollandis naise ja meeste korvpalli 3x3 EMi kvalifikatsiooniturniirid, kus osalevad ka Eesti esindused. Pääs paremate sekka tagab koha 3x3 Euroopa meistrivõistluste finaalmängudel, mis peetakse 2.-3. septembril Rumeenias, Bukarestis.

Amsterdamis aset leidval turniiril osaleb meie naiste koondis, kuhu tänavu kuuluvad Laina Mesila-Kaarmann, Janett Perv, Janeli Lilleallik ja Birgit Piibur. Meie naised mängivad samas alagrupis Tšehhi, Saksamaa ja Ukrainaga. Kokku osaleb EM Amsterdami kvalifikatsiooniturniiril 26 naiskonda, kes on jagatud kolmele kvalifikatsiooniturniirile, iga turniiri neli paremat pääseb EM-i finaalturniirile.

Meie meestekoondis sõidab samal ajal toimuvale kvalifikatsiooniturniirile Poitiers'sse, Prantsusmaale, kus Eestit esindab 2015. aastal 3x3 Eesti meistiks tulnud meeskond koosseisus Kiur Akenpärg, Siim Raudla, Heigo Erm ja Raido Ringmets. Nende alagrupikaaslasteks on võõrustaja Prantsusmaa, Poola ja Iisrael.

Kokku osaleb EMi Poitiers' kvalifikatsiooniturniiril 26 meeskonda, kes on jagatud kolmele kvalifikatsiooniturniirile. Eesti kvalifikatsiooniturniirilt pääseb EMile kolm paremat, välja arvatud juhul, kui Rumeenia meestekoondis kolme parema hulka jõuab – sel juhul on edasipääs kindlustatud ka 4. koha omanikule.

Eesti naiste alagrupimängud toimuvad reedel kell 11.20 ja 14.00, kus kohtutakse vastavalt Saksamaa ja Ukraina võistkondadega. Laupäevane alagrupimäng algab 10.20, vastaseks Tšehhi. Meeste esimesed mängud toimuvad reedel kell 14 Prantsusmaaga, kell 18.10 Iisraeliga ja laupäeval kell 14.40 Poolaga.

Lisaks on mõlema turniiri videoülekanded jälgitavad ka FIBA 3x3 Youtube'i kanalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles