Fotod: rekordsumma eest saabunud Hulk võeti Hiinas tormiliselt vastu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilia jalgpallikoondise ründaja Hulk jõudis Hiinasse, et hakata mängima sealse klubi SIPG eest. Hiinlased maksid Peterburi Zenitile tema teenete eest ümberarvutatult 58 miljonit eurot, mis teeb sellest Aasia jalgpalliajaloo kalleima ülemineku.

Eelmine rekord püstitati veebruaris, kui Jiangsu Suning maksis brasiillase Alex Teixeira eest Donetski Šahtarile 46 miljonit eurot. 29-aastane Hulk on Brasiilia koondist esindanud 46 korda ja löönud 11 väravat. Aastatel 2008-12 Porto ridades mänginud ja seejärel 60 miljoni euro eest Zeniti liikunud ründaja jõudis lüüa Peterburi klubis nelja hooaja jooksul kõikides sarjades 144 mänguga 75 väravat.

Shanghai SIPG ridadesse kuulub aga näiteks ghanalane Asamoah Gyan, kes siirdus 2011. aastal Inglismaa kõrgliigast raha teenima Al-Aini klubisse, alates 2015. aastast esindab aga Shanghai klubi. Väidetavalt on Gyani nädalapalk seal 280 000 eurot, mis teeb temast ühe maailma enimteeniva jalgpalluri.

Mullu lõpetas Shanghai Hiina kõrgliiga teise kohaga, jäädes Guangzhou klubile alla vaid kahe punktiga. Klubi peatreener on nimekas rootslane Sven-Göran Eriksson. Käesoleval hooajal ollakse aga tabelis alles neljandad, liidrist Guangzhou Evergrande'ist juba 12 punkti kaugusel.

Hiinlastel jagub jätkuvalt raha tippmängijate palkamiseks, sest näiteks Evergrande teatas äsja, et on nõus maksma Wolfsburgi poolkaitsja Luiz Gustavo 35 miljoni euro suuruse väljaostuklausli. Lisaks toodi hiljuti Tel Avivi Maccabist enda ridadesse Iisraeli koondise üks paremaid mängijaid Eran Zahavi. Shandong Luneng palkas aga hiljuti peatreeneriks Felix Magathi, kes on pika karjääri jooksul viinud Wolfsburgi Saksamaa meistriks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles