Võrkpallikoondis Atatürki lennujaamas: pigem on siin rahulik

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondis mängus Luksemburgiga.
Võrkpallikoondis mängus Luksemburgiga. Foto: Mariel Gregor

Euroopa liiga finaalturniirile sõitev Eesti rahvusmeeskond alustas eile reisi sihtkohta Varnasse. Et Bulgaariasse otse ei pääse, lennati läbi Istanbuli Atatürki rahvusvahelise lennujaama, kus teisipäeva õhtul toimus teatavasti mitu plahvatust. 

Kolm enesetapuõhkijat viisid ühes Euroopa suuremas lennujaamas läbi rünnakud lennujaama hoone kolmes erinevas kohas. Rünnak algas teisipäeva õhtul kell 21:50 ja rünnakus sai hetkeseisuga surma 41 ja viga 239 inimest. Võrkpallurite Turkish Airlines´i lend lükkus ligi kolme tunni võrra edasi ja meeskond maandus Istanbulis kella poole seitsme paiku õhtul.

Koos koondisega reisiv Võrkpalliliidu turundusjuht Toomas Vara ütles Postimehele, et lennu edasi lükkamisest olid nad varakult teadlikud ja ei pidanud seetõttu Tallinna lennujaamas pikalt ootama.

Et ümberistumise aeg Istanbuli ja Varna lennu vahel on umbes 10 tundi, ootab meeskond selle aja lennujaama Lounge´is nagu juba varem plaanitud. «Midagi ekstreemset ei ole näinud, me pole oma transiittsoonist välja läinud ja kõik on rahulik,» sõnas Vara.

Koondise kapten Kert Toobal lisas, et rahvast rohkem, kui muidu. «Ja tundub, et osad on oodanud väga pikalt. Olukord on pigem rahulik, kuigi lennujaam on lennukitest punnis ja pikad järjekorrad on,» kirjeldab Toobal. «Püssimehi liikus, aga väljas, mitte sees. Ise olen rahulik, mõned nooremad on näost valged,» lisas ise aastaid Türgis mänginud Toobal.

Uudisteagentuuri Dogan teatel on esialgsete oletuste järgi rünnaku taga sunniitlik äärmusrühmitus ISIS. Ametlikult pole rünnaku korraldamise eest seni veel keegi vastutust võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles