SUPER! Eesti sai endale motokrossi MM-meeskonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juss Laansoo
Juss Laansoo Foto: Karli Saul / SCANPIX

Sellel hooajal saab Eesti krossimeestele kaasa elada mitmetel tiitlivõistlustel. Meie mehed (Tanel ja Aigar Leok) on traditsiooniliselt kohal MX1 klassi MM-sarjas ja Priit Rätsep osaleb Euroopa meistrivõistlustel.

Head uudised jätkuvad – täna tutvustati uut krossitiimi AKR KTM Racing, kes hakkab osalema lausa nelja mehega MX3 klassi MM-sarjas.

Uues tiimis hakkab sõitma kokku neli Eesti krossimeest. Juss Laansoo ja Lauri Lehtla teevad kaasa terve MM-sarja, Heido Havam ja Rannar Uusna osalevad valitud etappidel, peaasjalikult neil, mis Eestile lähemal. Samas, kui need etapid kulgevad Havamile ja Uusnale edukalt, on võimalus, et nad teevad kaasa kõik etapid hooaja lõpuni.

Kui uurida Mart Lajalilt, mis on tiimi eesmärgid alanud hooajaks, tunnistab ta, et sihid on kõrged. Ikka päris kõrged. «Meie eesmärgiks on võita tänavune maailmameistritiitel klassis MX3. Selleks annab alust Juss Laansoo eelmise aasta hea esinemine Soomes, Vantaas toimunud MX3 etapil, kus ta oli kahe sõidu kokkuvõttes kolmas. Arvestades Jussi suurt kogemust ja seda, et ta on saanud nüüd korralikult trenni teha, julgen ma selliseid eesmärke ka seada,» rääkis Mart Lajal ruudulipp.ee veebilehele.

MX3 sari sai valitud ühel kindlal põhjusel. «Selles sarjas osalemine nõuab väiksemat eelarvet. Seda isegi vaatamata sellele, et kavas on kolm ülemere etappi (Tšiili, Argentina ja Brasiilia). Nimelt on sarja promootor lubanud, et nendel etappidel kompenseeritakse meeskondadele tehnika viimine üle Atlandi ookeani. Lisaks on Euroopa etappidel üsna mõistlikud vahemaad Eestiga ja järjest olevatel etappidel pole samuti ühest kohast teise sõitmise vahemaad suured,» selgitas Lajal.

Meeskonna juhile on MM-sarjas osalemine tuttav teema – 2008. aastal tiirutati seal nime all Favor KTM Motorsport, esisõitjaks oli MX2 klassis kihutanud Gert Krestinov. Lajali sõnul on mõte jätkata MM-sarjas peas laagerdunud mõnda aega, kuid seni on segajaks olnud keeruline olukord majanduses.

«Kuna vahepeal oli toetajaid sellise suure projekti jaoks keeruline leida, oli see idee nö sahtlisse pandud. Nüüd on taas aeg minna KTM tsiklitega ja Eesti meeskonnaga MM-sarja. AKR meie tiimi nimes on Soome firma AKR Betoni, kes on meie meeskonna peasponsor. Tänu neile ja nende poolt leitud toetusele saamegi MM-sarjas kaasa teha,» rääkis Lajal.

Lisaks MM-sarjale osalevad AKR KTM Racing sõitjad kindlasti Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlustel, kus samuti eesmärgiks kõrged kohad. Nelja põhisõitja kõrval tegutseb ka juunior tiim, kus sõidavad Karl-Robert Reinike (85 cc), Jan Jakobson (65 cc) ja Tamur Talviku (65 cc). Nooremate poiste põhiliseks eesmärgiks on 14. augustil Itaalias toimuvad juuniorite maailmameistrivõistlused.

«Just 65 cc poisid on need, kellelt ootame tänavu palju. Janil ja Tamuril on üks hooaeg selles klassis selja taga ja nad on juba näidanud ennast väga kiiretena. Nad arenevad stabiilselt edasi ja nii on meil põhjust loota neilt head esinemist juuniorite MMil,» ütles Lajal.

MX3 MM-SARJA 2011 KALENDER

17.04 Kreeka, Megalopolis

24.04 Bulgaaria, Troyan

15.05 Tšiili, Laguna Caren

22.05 Argentina, La Rioja

29.05 Brasiilia, koht lahtine

12.06 Soome, Vantaa

19.06 Tšehhi, Holice

26.06 Slovakkia, Senkvice

10.07 Ukraina, Tšernivits

17.07 Sloveenia Oregova Vas

31.07 koht lahtine

04.09 Šveits, Genf

11.09 Hispaania, La Baneza

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles