Rallikrossi maailmaparemik stardib Rootsis, rajal ka kolm eestlast

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rallikross.
Rallikross. Foto: FIAWorldRallycross.com

Rallikrossi maailma- ja Euroopa meistrivõistlused jätkuvad sel nädalavahetusel Rootsis, Höljes. Tegemist on hooaja kõige tihedama võistlusega, sest rajale pääsevad kõik sarja kuuluvad võistlusklassid.

Eestlaste pilgud on suunatud klassile Super 1600, kus teevad kaasa kolm Maarjamaa sõitjat: Eesti meistrivõistluste liider Siim Saluri, Janno Ligur ja Andre Kurg.

Neist EM-sarja punkte on suutnud koguda kaks – Saluri ja Ligur. Škoda Fabiaga sõitev Ligur on üldarvestuses 37 punktiga kolmas, Renault Twingo rooli keerav Saluri on teeninud neli punkti ja on 18. kohal.

Rootsi-Norra piiril asuvasse Höljesse oodatakse võistlust jälgima ligi 50 000 pealtvaatajat. Kokku tuleb kolme päeva jooksul viies võistlusklassis starti üle saja võidusõitja.

Kõige suuremad tähed on stardis MM-punktidele sõitvas Supercar klassis, kus kodupubliku lemmik on MM-sarja liider Mattias Ekström. Teiste seas ihkavad etapivõitu ka viimasel kahel aastal MM-tiitli võitnud Petter Solberg ning 9-kordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles