MM-sarjas osaleb tänavu neli Eesti rallimeest

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise autoga kihutavad Egon Kaur ja Miko-Ove Niinemäe algaval hooajal WRC akadeemias.
Sellise autoga kihutavad Egon Kaur ja Miko-Ove Niinemäe algaval hooajal WRC akadeemias. Foto: Ray Põder

Autoralli MM-sarja korraldajad avaldasid 12 sõitjat, kes osalevad märtsi lõpus startivas WRC akadeemia sarjas. Valitute hulgas on koguni kaks Eesti rallisõitjat – Egon Kaur ja Miko-Ove Niinemäe.



Kauri soov sarjas osaleda oli juba varem teada, Niinemäe nimi tuleb aga laiemale üldsusele üllatusena. Kui siia lisada SWRC-sarjas Fordiga sõitev Ott Tänak ja Škoda rooli keerav Karl Kruuda, võibki Eesti uhkustada nelja MMil sõitva piloodiga. Ainsaks tõrvatilgaks meepotis on teadmine, et keegi neist ei kuulu absoluutvõitude eest võitlevasse WRC-autodega sõitjate seltskonda.

MM-sarja koduleheküljel avaldatud WRC akadeemia sõitjate nimekirjast on kuus noort rallimeest tänavuse Pirelli Star Driveri tiimi hingekirjas, ülejäänud kuus valiti avalduste põhjal. Samas on algusest peale räägitud, et akadeemia tarbeks valmistatakse ette 24 Ford Fiesta R2 ralliautot ja konkurents sarja pääsemiseks olevat ülitihe.

Esialgu poole hõredam nimekiri seda väidet ei kinnita, võimalik, et suurest tungist rääkides oli tegemist pelgalt kuulujutuga.

Juhendi järgi võib akadeemia-nimelisse sarja registreeruda 31. märtsini, kuuest etapist koosneva hooaja esimene võistlus peetakse aga juba paar päeva varem. Need, kes soovivad märtsi viimasel nädalavahetusel Portugalis startida, peavad ennast registreerima hiljemalt 31. jaanuaril. Vaid see tagab, et M-Sport jõuab Portugali võistluse ajaks auto võistluskorda sättida.

Möödunud nädalal Postimehega vesteldes polnud Kauril aimugi, millal tal õnnestub MM-sarja autot esimest korda proovida. Esiveolise ja seni tema käsutuses olnud masinast märksa lahjema jõuallikaga autoga kohanemiseks rentis ta Soomest analoogse sõiduvahendi, millega osales hiljutisel Võru talverallil. MM-rallidega mitte kattuvatel Eesti meistrivõistluste etappidel kavatseb ta võistelda edaspidigi.  

WRC akadeemia sarjas kihutatakse tänavu Portugalis, Sardiinias, Soomes, Saksamaal, Prantsusmaal ja Suurbritannias. Sarja üldarvestusse punkte koguv piloot peab osalema kõigil kuuel etapil. Kui ta mingil põhjusel jätab ühe võistluse vahele, teenib ta 25 miinuspunkti, teise loobumise korral peab aga sarjast lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles