Vanameister Gerrans kardab Touri esimesi etappe

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Gerrans.
Simon Gerrans. Foto: SCANPIX

Jalgrattur Simon Gerrans (Orica-BikeExchange) läheb täna algavale Prantsusmaa suurtuurile Tour de France vastu optimistlikult ja puhanult ning soovib minna püüdma etapivõite. Samas on ta veidi ebalev esimestest etappidest rääkides.

36-aastane austraallane on seni võitnud kaks etappi, aastatel 2008 ja 2013. «Ma tunnen end hästi, viimased ettevalmistused sujusid hästi. Dauphine’i velotuuril tundsin end tugevalt ning trennid on läinud ladusalt. Alati on väike teadmatus sees enne esimesi etappe, kuid rajal olles on kõik korras,» sõnas Gerrans Tourieelsel pressikonverentsil.

Ehkki esimene etapp sobib paremini sprinteritele, võib järgmine päev kaarte segada ning mõne mägironija üldarvestuses tippu tõsta. Gerrans ütles: «Viimane tõus esimesel etapil on üsna keeruline, sest kalle muutub palju. Sellegipoolest on enamik rajast tavaline kulgemine. Samas ma tean sõitjaid, kes lähevad teisel etapil kindlat võitu püüdma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles