Henry: see oli ajaloo üks halvimatest penaltiseeriatest

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia koondis kaotatud penaltiseeria järel
Itaalia koondis kaotatud penaltiseeria järel Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS

Eilses jalgpalli EMi veerandfinaalis alistas Saksamaa penaltiseeria järel Itaalia. Kui normaalaja tulemus jäi 1:1 viiki, siis penaltites olid sakslased paremad tulemusega 6:5. Kokku löödi 18 penaltit, millest eksiti seitsmel. Prantsusmaa legend Thierry Henry peab nähtud seeriat üheks halvimaks ajaloos.

«Jääme alatiseks mäletama Matteo Darmian möödalööki (Itaalia viimane penalti – toim), kuid minu jaoks lõid kõige halvemad penaltid Simone Zaza ja Graziano Pelle. Miks nad selliselt peale jooksid? Nad ei saanud lööki isegi raami. Mina jään just neid kahte penaltit mäletama,» rääkis Henry BBC jalgpallistuudios.

«Pinge paneb inimest tegema asju, mida ta tavaliselt ei tee. Olen kindel, et eelneval päeval ei löönud keegi neist penaltit mööda. Nägime ajaloo üht halvimat penaltiseeriat. Samal ajal tuleb au anda Manuel Neuerile, kes tõrjus kaks penaltit ning näitas ka mängus, miks ta on parim väravavaht maailmas,» jätkas Henry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles