Jalgpalli EMi suurimaks väravakütiks kerkib ilmselt prantslane

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antoine Griezmann.
Antoine Griezmann. Foto: FRANCISCO LEONG/AFP

Prantsumaal jätkuva jalgpalli EMi suurimaks väravakütiks tõusis prantslaste ründaja Antoine Griezmann, kes tegi skoori ka eilses 5:2 võidumängus Islandi vastu. Üks Prantsusmaa koondislastest tõusebki ilmselt turniiri edukaimaks väravalööjaks, sest neid on tabeli tipus koguni kolm.

Neli tabamust kirja saanud Griezmannile järgnevad kolme väravaga Olivier Giroud ja Dimitri Payet, ainsate mitte-prantslastena on kolm väravat kirjas ka Walesi staaril Gareth Bale'il ja Hispaania ründajal Alvaro Moratal. Neist viimane on koondisega konkurentsist väljas.

Walesi poolfinaalivastasel Portugalil on kahe värava peal Cristiano Ronaldo ja Nani. Prantsusmaa läheb teises poolfinaalis vastamisi Saksamaaga, kusjuures viimastest on kahe tabamuseni jõudnud vaid Mario Gomez, kelle jaoks on turniir vigastuse tõttu lõppenud.

Kui kaks või enam mängijat löövad sama palju väravaid, hakatakse lugema resultatiivseid sööte. Kui ka see number jääb viiki, vaadatakse turniiril mänginud minuteid, kusjuures eelise saab vähem platsil viibinud pallur.

Praegune tabelitipp:

1. Antoine Griezmann (Prantsusmaa): 4 väravat, 2 resultatiivset söötu, 345 minutit
2. Olivier Giroud (Prantsusmaa) 3 väravat, 2 söötu, 300 minutit
3. Dimitri Payet (Prantsusmaa): 3 väravat, 2 söötu, 377 minutit
4. Gareth Bale (Wales): 3 väravat 1 sööt, 443 minutit
5. Álvaro Morata (Hispaania): 3 väravat, 0 söötu, 289 minutit
6. Cristiano Ronaldo (Portugal): 2 väravat, 2 söötu, 510 minutit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles