Tõelisest kaptenist tõeliseks peatreeneriks

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa koondise peatreener Didier Deschamps jagamas hoolealustele näpunäiteid.
Prantsusmaa koondise peatreener Didier Deschamps jagamas hoolealustele näpunäiteid. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallis ei ole kunagi olnud talentide puudust, kuid puudus on olnud meestest, kes suudavad staare suunata ja nad sama asja nimel võitlema panna. Praegusele prantslaste rahvusesindusele on selline mees leitud – 47-aastane Didier Deschamps oli omal ajal väljakul tõeline kapten ning nüüd on ta kerkinud treeneriks suure algustähega.

Baski rahvusest Deschamps oli tõeline liider juba mängijana ning nii kandis ta kaptenipaela klubis ja koondiseski. Tipptiimide mängumehena sai ta pea kohale tõsta ka hulgaliselt erinevaid karikaid. Legendaarse sakslase Franz Beckenbaueri kõrval kerkis Deschamps 2000. aastal üldse teiseks meheks, kes võitnud kaptenina nii MM- ja EM-tiitli kui ka Meistrite liiga. Hiljem on seda saavutust korrata suutnud veel hispaanlane Iker Casillas.

1998. aastal Prantsusmaa koondisega MM-tiitli ja 2000. aastal EM-tiitli võitnud keskväljamees krooniti Meistrite liiga võitjaks 1993. aastal Marseille’iga ning 1996. aastal Torino Juventusega. Marseille’iga tiitlit võites tõusis ta tol hetkel ka sarja kõige nooremaks kaptenist võitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles