Välismaa treenerid otsivad Vinnis uut Kristjan Kangurit

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpalli noored tegijad kuulasid laupäevases esimeses trennis hoolikalt välismaiste treenerite õpetussõnu, sest kes suudab ennast heast küljest näidata, võib uuest hooajast mängida juba piiri taga.
Eesti korvpalli noored tegijad kuulasid laupäevases esimeses trennis hoolikalt välismaiste treenerite õpetussõnu, sest kes suudab ennast heast küljest näidata, võib uuest hooajast mängida juba piiri taga. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Nädalavahetusel alustasid Vinnis järjekordset laagrit Eesti korvpalli tulevikulootused, kes ennast kohale saabunud välismaistele treeneritele tõestada proovivad. Seekord olid laagri avapäeva väisamas ka Eesti koondise kapten Kristjan Kangur ja tema koduklubi Varese mänedžer Massimo Ferraiuolo, kellest viimane tunnistas, et tema soov oleks leida Eestist veel üks sama andekas ja töökas mängija nagu Kangur.

Järjekorras juba viies Erkmaa suvekursus algas laupäeval Vinni spordikompleksis mängijate kogunemiste ja mõõtmistega, millele järgnesid tutvustussõnad korraldajatelt ja Kangurilt, keda nähes läksid laagrisse kogunenud 2000–2002 sünniaastaga poiste silmad särama. «Teda ei olnud väga raske siia saada. Kristjan mõistab oma rolli Eesti korvpallis,» rääkis suvekursuse korraldaja Aivo Erkmaa.

Eesti koondise kapten lisas omalt poolt, et on üle pika aja hea meelega sellisel üritusel osalemas ja loodab, et nii mõnigi poiss sel aastal ka välismaale pääseb. «Olen alati proovinud tulla, kui on kutsutud, aga enamasti pole suveplaanid seda lubanud. Seekord graafikud sobisid,» selgitas Kangur. «Olen oma mänedžeriga rääkinud noortest, sest Varesel pole praegu ühtegi sissetoodud noort. Nüüd üritatakse seda asja ajada ja kui mul on võimalus kedagi klubisse tuua ja aidata nõu ning jõuga, siis loomulikult teen seda, sest teise keskkonda minek on nii noorena ikkagi ääretult raske. Üldjoontes on Eesti noorte korvpall tõusujoones – mida rohkem poisse piiri taha läheb, seda toredam ju, sest kohapeal on meil siin ikkagi seisev vesi. Iga poiss välismaal on suur samm edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles