ERR kannab üle kergejõustiku EMi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäevast pühapäevani kannavad ERRi tele-, raadio- ja veebikanalid üle kergejõustiku Euroopa meistrivõistlused, mis toimuvad esmakordselt Hollandis. Telekanalid ETV ja ETV2 vahendavad kergejõustiku EMilt Amsterdamist 30 tundi otseülekandeid, millele saab kaasa elada ka ERRi mobiiliäpi ning spordiportaali vahendusel. Lisaks toimuvad otseülekanded Vikerraadios ja venekeelse kommentaariga ETV+ kanalil. Kohapeal kommenteerivad võistlust Helar Osila, Anu Säärits ja Juhan Kilumets.

Tiitlivõistlustel osaleb 24 Eesti sportlast. Meie suurimad medalilootused on eelkõige tõkkejooksja Rasmus Mägi, kettaheitjad Gerd Kanter ja Martin Kupper, kaugushüppaja Ksenija Balta ning odaviskajad Tanel Laanmäe ja Magnus Kirt.

Kergejõustiku EMi teleülekannete ajakava:

Kolmapäev, 6. juuli 

11:40 - 15:00 ETV

Avapäeval alustavad Amsterdami olümpiastaadionil kümnevõistlust noored Janek Õiglane, Kristjan Rosenberg ning vanameister Mikk Pahapill. Alati atraktiivses naiste kõrgushüppes on väljas tütre sünni järel taas kõrgusi vallutav Eesti rekordiomanik Anna Iljuštšenko ja eelmisel EM-l seitsmenda koha saavutanud Eleriin Haas. Eesti kiireim sprinter Marek Niit teeb EM-l kaasa kolmel alal ja alustab kiirete aegade ründamist 100 meetri eeljooksust.

16:25 - 21:00 ETV

Kümnevõistlejad Janek Õiglane, Kristjan Rosenberg ja Mikk Pahapill jätkavad esimest võistluspäeva kõrgushüppega. Meeste odaviske kvalifikatsioonis lähevad lõppvõistluse pääset püüdma Tanel Laanmäe, Magnus Kirt ja Risto Mätas. Kavas on 400 meetri tõkkejooksu avaring, kust alustab Jaak-Heinrich Jagor, hooaja 12 kiiremat pääsevad otse poolfinaalidesse ja nende sekka kuulub Rasmus Mägi. Ksenija Balta osalusel algab naiste kaugushüppe kvalifikatsioon. Meeste 3000 meetri takistusjooksus läheb edasipääsu jahtima Kaur Kivistik ja naiste kuulitõuke kvalifikatsioonis on väljas noor Kätlin Piirimäe. Esimesed medalid jagatakse välja naiste 10 000 meetri jooksus. Võistluspäeva lõpetab kümnevõistlejate 400 meetri jooks.

Neljapäev, 7. juuli

10.55 - 13.45 ETV

Kümnevõistluse teine päev algab 110 meetri tõkkejooksu ja kettaheitega. Eestit esindavad EM-i debütandid Janek Õiglane, Kristjan Rosenberg ja kuus aastat tagasi Barcelonas 4. koha saanud Mikk Pahapill. Eesti kiireim sprinter Marek Niit paneb end proovile 200 meetri eeljooksus. Toimub naiste teivashüppe ja meeste kolmikhüppe kvalifikatsioon ning kavas on ka naiste 100 meetri eeljooksud.

14:45 - 16:45 ETV

Kümnevõistlejad Janek Õiglane, Kristjan Rosenberg, Mikk Pahapill jätkavad teist võistluspäeva teivashüppega. Naiste odaviske kvalifikatsioonis püüab lõppvõistlusele pääsu tänavu Eesti rekordit uuendanud Liina Laasma.

17:10 - 21:00 ETV

400 meetri tõkkejooksu poolfinaalid, kus on konkurentsis Eesti rekordimees Rasmus Mägi. Algab meeste kettaheite kvalifikatsiooni ja ringi lähevad ülikogenud Gerd Kanter ja kahe aasta eest EM-l 9.koha saanud Martin Kupper, kes juuni keskel heitis Kadriorus tulemuse 66.61. Kümnevõistlus jätkub odaviskega, lisaks kümnevõistlusele selguvad medalivõitjad meile olulises meeste odaviskes, kus pikki kaari loodavad näidata kolm Eesti odameest - Tanel Laanmäe, Magnus Kirt ja Risto Mätas. Euroopa meistrid selguvad veel meeste kaugushüppes, naiste kõrgushüppes ja naiste kuulitõukes. Võistluspäeva lõpetavad naiste 100 meetri tõkkejooksu ja meeste 100 meetri finaal

Reede, 8.juuli

18:45 - 23:00 ETV2

Selguvad Euroopa meistrid meeste 400 meetri tõkkejooksus ja naiste kaugushüppes. Mida suudab kahe aasta eest Zürichis hõbeda võitnud Rasmus Mägi ja pika vigastuspausi järel taas pikki hüppeid sooritav Ksenija Balta? 1500 meetri avaringi jooksus on stardis värskelt Eesti rekordit uuendanud Liina Tšernov. Seitsmevõistlust alustavad Grit Šadeiko ja Mari Klaup. Medalivõitjad selguvad: meeste teivashüppes, naiste kettaheites, naiste 400 meetri jooksus, meeste 200 meetri ja 10 000 meetri jooksus ning meeste 3000 meetri takistusjooksus. Võistluspäeva lõpetab naiste 100 meetri finaal, kus suursoosikuna tuleb starti hollandlanna Dafne Schippers.

Laupäev, 9.juuli

19:00 - 21:00 ETV

Seitsmevõistlejate Grit Šadeiko ja Mari Klaupi teine võistluspäev. Naiste odaviske finaal, kus loodame näha tänavu Eesti rekordi 63.65 peale viinud Liina Laasmad. Meeste kuulitõuke kvalifikatsioonis osaleb Kristo Galeta. Kui kiiret jooksu näitab Eesti meeskond 4X400 meetri teatejooksus? 

21:00- 23:00 ETV2

Jätkub naiste odaviske finaal ja algab Eestile edu ning kuulsust toonud meeste kettaheite finaal. Gerd Kanter on võitnud Euroopa meistrivõistlustel kolm hõbedat. Kas nüüd, kui karjääri esimene operatsioon seljataga ja vanust 37-aastat turjal, suudab Kanter võita taas medali? Kui pikaks kettakaareks on võimeline esimeseks olümpiaks valmistuv Martin Kupper? Medalivõitjad selguvad veel: naiste teivashüppes, meeste kolmikhüppes, naiste 800 meetri ja naiste 5000 meetri jooksus, meeste 1500 jooksus ja 110 meetri tõkkejooksus ning muidugi seitsmevõistluses.

Pühapäev, 10. juuli

10:30-12:20 ETV

Selguvad poolmaratoni võitjad nii naiste kui meeste konkurentsis. Naised stardivad kakskümmend minutit varem kui mehed ja joostakse Hollandi pealinna tänavatel. Eesti koondist esindab Rio olümpiaks valmistuv Roman Fosti.

17:55- 20:00 ETV2

Viimasel võistlusõhtul jagatakse Amsterdamis välja 13 medalikomplekti. Euroopa meistrid selguvad: meeste kõrgushüppes, meeste vasaraheites ja meeste kuulitõukes ning naiste kolmikhüppes, naiste 400 meetri tõkkejooksus, naiste 3000 meetri takistusjooksus ja alati põnevates teatejooksudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles