Rannajalgpallikoondise peatreener: i-le jäi punkt panemata

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rando Rand (vasakul) ja Magnus Pehrsson (paremal).
Rando Rand (vasakul) ja Magnus Pehrsson (paremal). Foto: SCANPIX

Eesti rannajalgpallikoondis naasis Euroliiga B-divisjoni põhiturniirilt teise kohaga. Koondise peatreener Rando Rand sõnas, et kuigi i-le jäi punkt panemata, siis võib turniiri kordaläinuks lugeda.

«Ligi pool meeskonda oli uus ehk leidus palju mängijaid, kes möödunud suvel Pärnus Euroliiga Superfinaalis ei osalenud. Seda arvesse võttes oli tulemus hea, kuid i-le jäi punkt panemata – see on muutumas traditsiooniks, mis mulle ei meeldi. Kuigi eesmärk oli grupp võita, siis kahe võidu ja ühe kaotusega lisaajal võib turniiri siiski kordaläinuks lugeda,» sõnas Rand.

«Mõlemad debütandid, Sander Lepik ja Rasmus Munskind, said jala valgeks, mis on väga tubli tulemus ning kindlasti on nad arvestatavad jõud, kui pean tulevikus koosseisu valima. Kristian Marmor naasis vigastuspausilt ja tahtsime teda hoida – ta ei mänginud oma traditsioonilist kohta, aga näitas korralikku mängu. (Väravavaht - toim) Taavi Tamm hoidis meeskonda viimases mängus vee peal. Kolmest väravast kaks sündisid tema löökidest – ühe lõi ise ning teisele sai Ragnar Rump pea vahele. Teised olid oma tuntud headuses – täitsid oma rolli väga hästi ja said ülesannetega hakkama,» kiitis Rand.

«Kui vaadata mänge, siis saime eeldatava grupi nõrgima Serbia vastu enesekindlust, Kasahstani vastu panime oma paremuse maksma, kuid kolmandas mängus Moldovaga ei suutnud oma potentsiaali realiseerida. Mängud andsid mõtteainet ning näitas kätte kohad, mida saaksime arendada,» sõnas peatreener.

Euroliiga põhiturniiril saavad koondised kasutada kümmet mängijat, kuigi mitmel turniiril on ette nähtud kohad 12 mängijale. «Eks kõik meeskonnad on võrdses seisus, aga kui keegi peaks vigastada saama, siis paneb see n-ö põntsu järgmisteks mängudeks. Moskvas oli ka üle 30 kraadi sooja ning mängisime keskpäeval, mis on kõige palavam aeg. Kindlasti on sellel reeglil oma mõju,» lisas Rand.

Eesti minek augusti lõpus Itaalias toimuvale Euroliiga Superfinaalile hetkel veel kindel ei ole. «Teine koht meile automaatselt pääsu Euroliiga Superfinaalile ei taganud,» selgitas Rand. «Kokku on seitse kohta, mille saavad neli alagrupivõitjat ning kolm teise koha omanikku,» põhjendas koondise loots.

Nädalavahetusel peetakse Hispaanias kahe kolmeliikmelise alagrupi mängud. Kui Eesti peaks alla jääma mõlemale teise koha omanikule, siis peab koondis ootama ära veel augusti esimeses pooles Ungaris toimuva etapi. Neljaliikmelise grupi liikmena tühistatakse kõige nõrgema meeskonna vastu saadud tulemus (Eesti puhul 7:2 võit Kasahstani üle – toim.) ning arvesse lähevad kaks mängu – Eestil on kirjas kolm punkti väravate vahega 9:5 (6:1 võit Serbia üle ning 3:4 lisaaja kaotus Moldova vastu).

Nädalavahetusel mängivad Hispaanias ühes grupis Tšehhi, Holland ja Norra ning teises Inglismaa, Andorra ja Türgi. «Tõenäosus, et me Superfinaalile saame, on ikkagi 75-80 protsenti, kuid peame ootama tulemused ära. Esimest gruppi vaadates on tegu väga ühtlaste meeskondadega ning edasipääsejat ennustada oleks täielik loterii. Inglismaa, Andorra ja Türgi grupis on selgelt Andorra kõige kehvem ning nüüd sõltub sellest, kui mitu väravat suudavad tugevamad nende võrku lüüa ja kuidas omavahel mängitakse. Kui me veel pärast järgmist nädalavahetust pole pääset kindlustanud, siis jääme ootama Ungaris toimuvat etappi augustis. Seal on lisaks ungarlastele mängimas Bulgaaria, Aserbaidžaan ja Taani, kes on alles hiljuti kokku pandud ning arengujärgus. Tõenäoliselt jagavad kaks esimest kohta Ungari ja Aserbaidžaan,» arvas peatreener.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles