Mutko sõnutsi on vene ujujad puhtad

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Ujumisliidu (FINA) pressiteatest selgub, et kõige rohkem dopinguproove (260) 1817-st võeti Vene sportlastelt.

Ükski 260-st FINA poolt võetud Vene ujuja dopinguproovist polnud postitiivse tulemusega, ütles täna Venemaa spordiminister Vitali Mutko. «FINA hoidis enda käes täiendavaid teste. Venelastelt võeti kõige rohkem proove, isegi hiinlastest rohkem, kuid ükski neist polnud positiivne,» ütles Mutko.

Venemaa sport on kerkinud dopinguskandaalide keskmesse alates eelmisest aastast. Venemaa Antidopinguagentuur (RUSADA) on teostanud selle aasta algusest kontrolle range Briti Antidopinguagentuuri (UKAD) jälgimise all.

9. novembril 2015 teatas Rahvusvaheline Antidopinguagentuur (WADA) oma uurimistulemustest Vene spordiföderatsiooni (ARAF), Moskva antidopingulabori, Vene Antidopinguagentuuri ja Vene Spordiministeeriumi aktiivsuse kohta. Komisjon süüdistas teatud sportlasi ja spordiorganisatsioone dopingu kuritarvitamises ja sellistes tegevustes osalemises, mis on seotud rahvusvaheliste eeskirjade rikkumisega tulemuslikkust tõstvate ainete teemal.

Venemaa Antidopinguagentuur ja Moskva antidopingulabor peatasid seejärel oma tegevuse, kui WADA asutajaliikmed kinnitasid iseseisva komisjoni esindusele, et Vene Antidopinguagentuur polnud nõus WADA eeskirjadega.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles