Kaugushüppe olümpiavõitja riskib võisteldes kurdiks jäämisega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greg Rutherford
Greg Rutherford Foto: Adam Davy/PA Wire/Press Association Images

29-aastane Londoni mängude kaugushüppe kuldmedalist Greg Rutherford riskib edasi võisteldes vasakust kõrvast kurdiks jäämisega.

Rutherford vigastas oma vaskut sisekõrva Birminghami Teemantliiga etapil. Britt teatas, et tal on 25-protsendiline võimalus oma kuulmine täielikult kaotada. «Teadsin, et poleks pidanud Birminghamis võistlema, sest tundsin end kangelt,» kahetses mees saatuslikul võistlusel osalemist.

«Kui ruumis on vaikus, siis kuulen kõva valget heli. See ei lase mul magada. Minu kuulmine on muutunud stereost monoks,» jätkas Rutherford. «Loodetavasti taastub mu normaalne kuulmine peatselt. Arsti sõnul on aga üks-neljale võimalus, et jäängi ühest kõrvast kurdiks.»

Olümpiavõitja kaitseb sel nädalal ka oma EM-tiitlit Amsterdamis. Pärast tänavust hooaega plaanib ta aga aja maha võtta. «Loodan, et see ei sega mu hüppamist, kuid kindel on see, et kaasa see ka ei haita. Kui tegemist ei oleks olümpia-aastaga, siis ilmselt võtaksin aja maha, kuid mulle meeldib medaleid võita ning seega pean riskima.» 

Greg Rutherford sai Birminghami Teemantliiga etapil vigastuse, mis võib jätta ta elu lõpuni ühest kõrvast kurdiks. Foto: PA Wire
Greg Rutherford sai Birminghami Teemantliiga etapil vigastuse, mis võib jätta ta elu lõpuni ühest kõrvast kurdiks. Foto: PA Wire Foto: Martin Rickett/PA Wire/Press Association Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles