Galerii: Hearts kustutas Infoneti lootused esimese kümne minutiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi FC Infonet hellitas pärast jalgpalli Euroopa Liiga esimeses kvalifikatsiooniringis Edinburghi klubilt Hearts of Midlothian saadud 1:2 kaotust edasipääsulootusi, tampisid šotlased need koduses kordusmängus esimese kümne minutiga Lilleküla staadioni murusse, lüües esimese kümne minutiga kaks väravat. Väravaterohke kohtumine lõppes Heartsi 4:2 võiduga, kokkuvõttes läksid šotlased teise ringi tenniseskooriga 6:3.

FC Infonet - Hearts of Midlothian 2:4 (koondseis 3:6)

Väravad: 51. Harin, 63. Voskoboinikov - 2. Paterson, 9., 52. Rossi, 45.+1. Öztürk

Briti meeskonnale omaselt näidati klassi standardolukordades – juba 2. minutil andis Jamie Walker nurgalöögi ning keskkaitsja Callum Paterson avas tugeva ja täpse pealöögiga skoori. Kulus veel seitse minutit ning Walker keerutas karistlöögi tagumise posti juurde, kus kõige kõrgemale kerkis teine keskkaitsja Igor Rossi. Kaks pealööki, kaks väravat ja Hearts võis end märksa vabamalt tunda, sest Infonet vajas nüüd juba nelja tagamust.

Külalised lubasid mängida ka väljakuperemeestel – Ofosu Appiahi terav karistuslöök tabas kahjuks värava ees seisnud Vladimir Voskoboinikovi, poolaja lõpu eel teeniti ilusa söödumängu järel nurgalöök, kuid Igor Avilov suunas palli peaga napilt mööda. Hearts pingutas täpselt nii palju kui vaja ja poolaja viimasel minutil tõmbas kolmas keskkaitsja Alim Öztürk Infoneti lootustele lõplikult kriipsu peale, kui suunas Walkeri nurgalöögi järel palli mõnelt meetrilt kolmandat korda Matvei Igoneni selja taha.

Teiseks poolajak tõi Aleksandr Puštov väljakule Haminu Dramani ja Pavel DÕmovi ning Onfonet alustas isukalt. 51. minutil lõigi ka avamängus skoori teinud Jevgeni Harin ühe värava tagasi, kuid vaid minut hiljem suunasid kaitsjad karistuslöögi järel palli väga ebaõnnestunult uuesti värava ette, kust Rossi selle võrku saatis – Igonen ei suutnud lähilööki jalaga tõrjuda.

Infonet jätkas rünnakutega ja 63. minutil nõelati vastased nende enda relvaga, kui Voskoboinikov saatis Dmitri Kruglovi karistuslöögi tagumise posti juurest väravasse. Tabamus äratas viimaks ka Infoneti poolehoidjad ja see omakorda Heartsi fännid, kes avapoolajal häälekalt omasid toetanud olid, ent skoori mõjul seejärel samuti loiuks muutusid.

Infonetil oli 78. minutil suurepärane šanss lüüa kolmaski värav, ent Harini löök lendas põiklatti. Tagasipõrkunud palli pärast võideldes lõid aga Appiah ja Heartsi väravavaht Jack Hamilton nii õnnetult pead kokku, et mõlemad vajasid koguni kiirabiarstide abi. Õnneks suudeti mõlemad mehed paariminutilise mängupausi järel uuesti meelemärkusele toibutada. Hamilton pidi peahaava tõttu ka särki vahetama, ent nii tema kui ka Appiah said siiski mängu jätkata.

Lõpuminutitel sai Igonen Infoneti väravas igavleda, sest kogu mäng käis Heartsi värava all. Rohkem tabamusi siiski ei sündinud ja Infoneti ajaloo esimene euroteekond sai sellega otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles