Aleksandr Puštov: Hearts on meist klassi võrra tugevam meeskond

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Infoneti peatreener Aleksander Puštov.
FC Infoneti peatreener Aleksander Puštov. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Euroopa liiga esimeses kvalifikatsiooniringis Šotimaa klubile Hearts of Midlothian täna 2:4 ja kahe mängu kokkuvõttes 3:6 alla jäänud FC Infoneti peatreener Aleksandr Puštov tõdes, et standardolukordades pääses maksvusele vastaste füüsiline võimsus. Oma hoolealuste võitlustahtega jäi ta aga kokkuvõttes rahule.

«Kui mäng tervikuna kokku võtta, siis mehed mängisid, võitlesid, tekitasid võimalusi – kokkuvõttes olen rahul, kuidas sellise vastase vastu hakkama saadi. Väravaolukordadega ei saa muidugi rahul olla. Kõik väravad löödi meile otse standardolukordadest või nende järel,» tõdes Puštov, leides aga sellisele asjade käigule ka põhjenduse.

«Vaadake nende mängijaid – enamikul meestest on pikkust meeter üheksakümmend või rohkemgi. Meil on väga raske nendega õhus võidelda. Jah, loomulikult on meil ka sama pikki mehi, aga ka neid, kes ei suuda lihtsalt füüsiliselt nende vastu saada. Üritasime leida standardolukordade mängimiseks optimaalset varianti, aga kahjuks ei õnnestunud,» nentis peatreener.

«Kiire avavärav mõjutas meid loomulikult ka psühholoogiliselt. Kui olime avapoolaja 0:3 kaotanud, said poisid ülesandeks mitte käsi üles tõsta ja alla anda, vaid näidata, millest nad tehtud on. Nad näitasidki, et Heartsiga saab mängida, kahjuks ei õnnestunud meil piisavalt palju väravaid lüüa. Saime esimese kogemuse eurosarjast, aga võinuks enamat saavutada. Objektiivselt vaadates ei ole me lihtsalt veel valmis Heartsi suguse meeskonnaga võrdselt mängima. Nad on Euroopa tasemel keskmise tugevusega, aga lõime neile ikkagi kolm väravat ja näitasime, et ei ole sellest tasemest üleliia kaugel,» sõnas Puštov.

Sama rääkis ka Infoneti ründaja Vladimir Voskoboinikov. «Oli lootus, et suudame Heartsile heade survet avaldada ja võitagi, aga mängu algus oli minu jaoks täielik ootamatus. Mäng oli tehtud esimese üheksa minutiga. Kõik teavad, kuidas mängivad Briti meeskonnad. Võite ise võrrelda meie meeskonna mängijaid Heartsi mängijatega – nemad on lihtsalt füüsiliselt suuremad,» ütles ta.

«Standardid on nende trump, seda me teadsime ka enne mängu, aga kahjuks ei saanud nendega hakkama. Vaatasime küll erinevaid mänge ja õppisime, kuidas nad neid lahendavad ja lahti mängivad, aga ega nemad pole ka lollid, kes pärast esimest mängu niisama siia oleksid tulnud. Kindlasti tegid ka nemad avamängust järeldused, kuidas mängida sellise meeskonna nagu Infoneti vastu. Nad olid selleks mänguks rohkem valmis ja leidsid meie kaitses nõrgad kohad üles,» sõnas Voskoboinikov.

Ründaja sõnul võib positiivse poole peale kanda meeskonna võitlusvaimu, sest lootusetus seisus ei antud alla ja suudeti ise lüüa kaks väravat. «Mingil määral võiks seda mängu võrrelda Islandi-Prantsusmaa mänguga – mängu jooksul tekkis selline mõte. Pärast esimest poolaega oli seis 0:3, aga oli tähtis pea püsti hoida ja pealtvaatajatele ka näidata, et eestlased suudavad ka mängida. Mingil määral võiks rahul olla teise poolajaga, aga mitte esimesega. Kokkuvõttes võib öelda, et hea kogemus, kõva meeskond, liigume edasi,» leidis Voskoboinikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles