Visnapuu: Rudupis mängib hästi nii kodus kui võõrsil

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rock alistas Balti liigas kodusaalis Vilniuse Perlase 85:70 (pildil Timo Eichfuss).
Rock alistas Balti liigas kodusaalis Vilniuse Perlase 85:70 (pildil Timo Eichfuss). Foto: Sille Annuk / Postimees

Täna kell 19 võõrustab TÜ/Rock kodusaalis Balti liiga kohtumises Rudupist. TÜ/Rock ja Rudupis kohtusid viimati oktoobri lõpus, kui tänu Rain Veidemani ja Sten Soku heale sooritusele saadi võõrsil 81:76 võit.


Rudupis hoiab Balti liiga tabelis nii punktide kui võiduprotsendi järgi teist kohta. Punktide arvestuses tabeliliider Rock on võiduprotsendi järgi viiendal real.

«Rudupis on kindlasti üks Balti liiga juhtvõistkondi ja meie otseseid konkurente,» ütles Rocki peatreener Indrek Visnapuu.

Raskeim ülesanne peaks Rockil juba täidetud olema. Võideti ju oktoobris leedukaid nende enda kodus. Tollal polnud  võistkonnad küll omavahel nii tuttavad kui praegu.

«Eelmine mäng on ammu unustatud, täna algab uus,» ütles Visnapuu, «kunagine viiepunktine võit Leedus ei anna meile nüüd mingit edu. Võit tuleb uuesti välja võidelda.»

Tartlaste peatreeneri sõnul on Rudupis näidanud, et nad mängivad ühtemoodi hästi nii kodus kui väljas. Nii et kindlasti tuleb raske mäng.

Leedu meeskond on olnud viis viimast mängu võitmatu, viimane kaotus tuli novembris Perlaselt. Kaotus Perlasele oli seda hämmastavam, et seni oli alla jäädud peale Rocki üksnes Ventspilsile.
«Kui võistkond on kaotanud ainult neli mängu, siis tulebki teda võtta väga tugeva vastasena,» hindas Visnapuu.

Rudupisel on Eestis kahemänguline turnee – kahe päeva jooksul on vastasseisud Eesti tugevaimate meeskondadega, esmalt Kalev/Cramoga ja järgmisel päeval Rockiga. On see tartlastele pluss või miinus?

«Eks pigem on ikka parem mängida kaks päeva järjest mängiva võistkonnaga teist mängu,» pakkus Visnapuu, «meie peaksime olema värskemad ja suutma selle enda kasuks pöörata.»

Oma mõju võib olla ka sellel, et leedukatel seisab enne tänast kohtumist ees paaritunnine reis Tallinnast Tartusse, ent Visnapuu sõnul see mängus siiski punkte ei anna: «Punktid tuleb ikka ise visata ja eelised ise enda kasuks pöörata.»

Rocki korvpallurite tervise üle peatreener ei nurisenud. Täna on kõik rivis. Kes fännidest saali ei jõua, saab jälgida mängu Via-sat Sport Balticu vahendusel.

Balti liiga võidud, kaotused ja punktid (19. jaanuari seis)

  1. Rock     10     5    25

  2. Rudupis    10    4    24

  3. Riia VEF    11    2    24

  4. Ventspils    9    4    22

  5. Nevežis    9    4    22

  6. Kalev/Cramo    8    5    21

  7. Šiauliai    7    7    21

  8. Perlas    5    10    20

  9. Dolphins    6    8    20

10. Liepajas Lauvas    5    10    20

11. TTÜ/Kalev    4    11    19

12. Valmiera    1    15    17

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles