Hirmuäratavalt kõhnunud Wimbledoni võitja: mind vaevab surmahaigus (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marion Bartoli juuni esimestel päevadel Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste ajal.
Marion Bartoli juuni esimestel päevadel Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste ajal. Foto: SCANPIX

Prantslanna Marion Bartoli, kes võitis kolm aastat tagasi Wimbledoni tenniseturniiril naiste üksikmängu, teatas, et kardab oma elu pärast, kuna tema keha laastab tundmatu viirus. Selle tulemusel on Bartoli kehakaal märkimisväärselt langenud.

31-aastane Bartoli, kes loobus tipptennisest kohe pärast kolme aasta tagust triumfi, pidanuks mängima sel nädalal Wimbledonis peetaval kutsetega turniiril, kuid arstid keelasid tal seal kaasa lüüa. Täna avalikustas Bartoli telekanali ITV saates «This Morning», et vastupidiselt avalikkuse arvamusele ei ole ta anorektik, vaid kannatab tõsise terviserikke all.

«See pole elamine. Ma kõigest püsin elus,» sõnas prantslanna, kes saab enda sõnutsi süüa vaid orgaanilisi salatilehti ja kooritud kurke ning peab pesemiseks kasutama kraanivee asemel mineraalvett. «Mu elu on nagu õudusunenägu. Ma ei soovi kellelegi sama saatust, kuid mu seisund läheb aina hullemaks,» lisas Bartoli. Enda sõnul peab ta ka mobiiltelefoni kasutamiseks kätte tõmbama kindad, sest viirus on muutnud ta elektromagnetkiirguse suhtes väga tundlikuks.

Karjääri parimal hetkel maailma edetabelis seitsmendale kohale jõudnud ning lisaks 2013. aastale ka 2007. aastal Wimbledoni finaalis mänginud ja 2011. aastal Prantsusmaa lahtistel poolfinaalini küündinud Bartoli ise arvab, et sai viiruse jaanuaris-veebruaris, kui lendas Austraalia, New Yorgi ja India vahet. Sellest ajast peale on ta kaotanud 20 kilo ning enda sõnul on tema viimane võimalus ravikliinik, kuhu ta läheb esmaspäeval.

Jutud Bartoli võimalikust anoreksiast hakkasid levima suve alguses, kui tema muutunud välimus inimeste pilke püüdis. Alles mullu detsembris ehk poole aasta eest rääkis ta väljaandele L’Equipe, et muutuste põhjuseks on dieet, millega ta jättis oma toidusedelist välja suhkru, gluteeni, piimatooted ja soola. Prantsusmaa lahtistel töötas Bartoli telekommentaatorina ja tennisefännid avaldasid teda nähes hirmu endise tippmängija tervise pärast.

«Ma ei ole kõhn. Olen lihaseline ja vormis ja olen alati oma dieedi eest hoolitsenud. Kaotasin palju lihasmassi ja kohandasin oma elustiili tööle vastavamaks,» vastas Bartoli. Väljaandele You antud usutluses avalikustas ta ka oma dieedi üksikasjad. «Varem sõin väljakul palju süsivesikuid ja tarbisin suhkrusisaldusega jooke. Nüüd söön juurvilju, salateid, teravilju ja proteiinikokteile, mis annavad mule jõusaalis käimiseks energiat,» rääkis ta toona.

Bartoli sõnul on tal kõrini, et kõigil on tema välimuse kohta midagi öelda. «Igaüks kommenteerib mu väljanägemist – küll olen ma liiga kõhn, siis jälle seda ja siis toda. Kui aga hakkad mõtlema vaid sellele, mida teised inimesed sinust arvavad, ei suuda sa kunagi kõigile rõõmu pakkuda ja lisaks pole sa ka endaga rahul. Mina olen endaga väga rahul – ja just sellisena, nagu olen,» sõnas Bartoli.

Marion Bartoli 2013. aastal Wimbledoni võidukarikaga. FOTO: Scanpix
Marion Bartoli 2013. aastal Wimbledoni võidukarikaga. FOTO: Scanpix Foto: Steve Wake/ Professional Sport/
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles