Kowalczyk treenib ligi kaks korda rohkem kui meie Udras

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk
Justyna Kowalczyk Foto: AP / Scanpix

Räägitakse, et murdmaasuusatamise kahekordne maailmameister ja olümpiavõitja Justina Kowalczyk treenib rohkem kui maailma parimad mehed.

«Tõenäoliselt pole suusatajat, kes treeniks sama palju kui tema. Isegi mitte meeste seas,» hindas naiste suusakoondise treener Kalmer Tramm. «Aastas pidavat ta treenima 1200–1300 tundi. Näiteks Laura Rohtlal koguneb tänavu 770 treeningtundi. Kaija Udrasel aga haiguse tõttu vaid 650 treeningutundi. Kowalczyki taastumisvõime on lihtsalt niivõrd hea. Täiesti hullumeelne naine!»



Tramm tõi näite Ramsau laagrist, kus poolatar sügisel eestlastega samal ajal viibis: «Ta tõusis kell viis ja tegi tunnise jooksuotsa. Kell kaheksa sõitis kolm tundi rullsuuskadega ja õhtul tegi veel kahetunnise treeningu. Kolme nädala jooksul oli tal vaid üks puhkepäev!»

Eile päeval Otepääl harjutanud Kowalczyk vastas küsimusele, kas ta treenib rohkem kui maailma tugevaimad mehed, naerupurskega: «Ma tõesti ei tea! Viis aastat tagasi treenisin tõesti 1300 tundi aastas. Aga ega ma enam nii palju harjuta – nüüd koguneb treeningtunde 900. Miks vähem? Sest olen nüüd juba vanem! Pole vaja enam nii palju teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles