Hea uudis: Eesti saab tudengite rannavolle MMil välja panna koguni kuus paari

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavõrkpall.
Rannavõrkpall. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kolmapäeval Pärnus algavatel kaheksandatel üliõpilaste rannavõrkpalli maailmameistrivõistlustel esindab Eestit nii meeste kui ka naiste arvestuses varasema kahe asemel kolm paari.

Meeste seas olid endale juba ammu koha taganud Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak. Teine koht kuulub juuni alguses Tartus toimunud katsevõistlusel triumfeerinud Stefan Kaibaldile ja Markus Uuskarile. Kuna Nepaali paar aga viisaprobleemide tõttu Eestisse ei jõua, said võimaluse kodusel MM-il mängida ka katsevõistluse finaalis klubivõrkpalli Bigbank Tartus mängivale duole kaotanud Dmitri Korotkov ja Siim Ennemuist.

Naisteturniiril hakkavad Pärnus kõrgeid kohti jahtima katsevõistluse kolm paremat paari ehk siis Anett Hollas ja Juudit Kure-Pohhomov, Heleene Hollas ja Liisa Soomets ning rahvusnaiskonda kuuluvad Kristi Nõlvak ja Julija Mõnnakmäe.

Seda, kui heas vormis meie paarid vahetult enne algavat MM-i on, saavad võrkpallisõbrad vaadata juba eeloleval nädalavahetusel Võrus, kus toimub koduse tugevaima rannavollesarja, NIVEA Grand Prix’ neljas etapp. Danpower Cup’ist ei võta MM-il mängivatest paaridest osa ainult Nõlvak/Mõnnakmäe. Meeste põhiturniiri mängud algavad Tamula järve rannas laupäeval kell 12:00, veerandfinaalid saavad hoo sisse pühapäeval kell 10:00. Tund aega hiljem stardib ka naisteturniir.

Rahvusvahelise Üliõpilasspordi Föderatsiooni (FISU) egiidi all toimuvate üliõpilaste MM-ide seast populaarseimale ning atraktiivseimale võistlusele tuleb 32 maailma paremat üliõpilaspaari nii meeste kui naiste arvestuses. Ühtlasi sünnib Pärnus tudengite rannavolle MM-i sportlaste arvu osalusrekord. Eestisse tulevad mängima 128 sportlast 23 erinevast riigist. Varasem tippmark pärineb 2008. aasta MM-ist, kui Saksamaal Hamburgis osales 23 riigi 118 sportlast. Just seal toimunud üliõpilaste MM on kuldsete tähtedega ka Eesti võrkpalliajaloos, sest kaksikvõidu said meie naispaarid. Maailmameistriteks krooniti Mari-Liis Graumann ja Natalja Bratuhhina, hõbemedali pälvisid Kadri Puri ja Polina Bratuhhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles